Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou

Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou

  • 2 kuracie prsia, nakrájané na plátky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 g rezancov (napríklad vajíčkové rezance)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 mrkva, nakrájaná na tenké kolieska
  • 1 šálka hrášku (môžete použiť aj mrazený)
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/4 šálky smotany na varenie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou

  • Okoreňte kuracie plátky podľa chuti.
  • Varte rezance podľa inštrukcií na obale, potom ich sceďte a nechajte stranou.
  • Rozohrejte olivový olej na panvici na strednom ohni. Položte kuracie plátky do panvice a smažte ich asi 4-5 minút z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prsia budú dobre upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
  • Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú.
  • Pridajte nakrájanú červenú papriku, zelenú papriku a mrkvu do panvice. Smažte ich asi 5-7 minút, kým zelenina zmäkne.
  • Pridajte kurací vývar a smotanu na varenie do panvice so zeleninou. Premiešajte a nechajte omáčku variť asi 5 minút, kým sa zhustí.
  • Vráťte kuracie plátky späť do panvice s omáčkou a zeleninou. Povaríme ešte pár minút, kým sa všetko dobre prepojí.
  • Pridajte hrášok do omáčky a povaríme ďalších 2-3 minúty, kým sa hrášok zohreje.
  •  Servírujte teplé, pričom plátky kurča môžete umiestniť na vrch rezancov a zeleniny. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť chutné kuracie plátky s rezancami a zeleninou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *