Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou
- 2 kuracie prsia, nakrájané na plátky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 200 g rezancov (napríklad vajíčkové rezance)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 mrkva, nakrájaná na tenké kolieska
- 1 šálka hrášku (môžete použiť aj mrazený)
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/4 šálky smotany na varenie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Kuracie plátky s rezancami a so zeleninou
- Okoreňte kuracie plátky podľa chuti.
- Varte rezance podľa inštrukcií na obale, potom ich sceďte a nechajte stranou.
- Rozohrejte olivový olej na panvici na strednom ohni. Položte kuracie plátky do panvice a smažte ich asi 4-5 minút z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prsia budú dobre upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
- Do tej istej panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú.
- Pridajte nakrájanú červenú papriku, zelenú papriku a mrkvu do panvice. Smažte ich asi 5-7 minút, kým zelenina zmäkne.
- Pridajte kurací vývar a smotanu na varenie do panvice so zeleninou. Premiešajte a nechajte omáčku variť asi 5 minút, kým sa zhustí.
- Vráťte kuracie plátky späť do panvice s omáčkou a zeleninou. Povaríme ešte pár minút, kým sa všetko dobre prepojí.
- Pridajte hrášok do omáčky a povaríme ďalších 2-3 minúty, kým sa hrášok zohreje.
- Servírujte teplé, pričom plátky kurča môžete umiestniť na vrch rezancov a zeleniny. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť chutné kuracie plátky s rezancami a zeleninou. Dobrú chuť!