Ak ste fanúšikom kuracieho mäsa, mám tu pre vás skvelý recept na horúce kuracie štvrte. Tu je jednoduchý spôsob, ako ich pripraviť:
Suroviny:
- 4 kusy kuracie štvrte
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej korenia
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Horúce kuracie štvrte
Postup:
- Kuracie štvrťovky dôkladne umyte a osušte.
- V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, mletú papriku, mleté korenie, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
- Štvrtevky vložte do tejto marinády a dôkladne ich potrite, aby sa cela masa obalila korením. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, aby sa chute dobre prenikli.
- Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu na strednom ohni. Počas grilovania občas štvrťovky obracajte, aby sa pekne opečené z každej strany.
- Keď je mäso hodne opečené, vyberte ho z grilu a dajte ho na tanier. Nechajte ich odpočívať asi 5 minút, aby sa šťavnaté mäso uvoľnilo.
- Na záver môžete kuracie štvrťovky posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Tešíme sa na vašu spätnú väzbu k tomuto receptu! Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie štvrte (stehno s bedrom)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 čajová lyžička papriky (smoked paprika pre intenzívnejšiu chuť)
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička soli
- ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička cayenského korenia (podľa chuti)
- 1 polievková lyžica medu (voliteľné, pre vyváženie pikantnosti)
- Šťava z 1 citróna
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, papriku, oregano, soľ, čierne korenie, cayenské korenie a šťavu z citróna. Ak chcete, môžete pridať aj med na osladenie.
-
Marinovanie: Kuracie štvrte dôkladne popreybujte marinádou a nechajte marinovať aspoň 30 minút (ideálne cez noc v chladničke pre lepšiu chuť).
-
Predhrievanie rúry: Predhrejte rúru na 200 °C.
-
Pečenie: Kuracie štvrte umiestnite na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte ich 35-40 minút, alebo pokým nie sú zlatisté a prepečené (vnútorná teplota by mala dosiahnuť 75 °C).
-
Podávanie: Po upečení nechajte kuracie štvrte pár minút odpočinúť. Môžete ich posypať čerstvou petržlenovou vňaťou a podávať s prílohami ako sú pečené zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát.
Tip: K horúcim kuracím štvrtom sa skvele hodí aj pikantná omáčka alebo jogurtová omáčka na ochladenie.
Dobrú chuť! 🍗