Horúce kuracie štvrte 

Ak ste fanúšikom kuracieho mäsa, mám tu pre vás skvelý recept na horúce kuracie štvrte. Tu je jednoduchý spôsob, ako ich pripraviť:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracie štvrte
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej korenia
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Horúce kuracie štvrte 

Postup:

  1. Kuracie štvrťovky dôkladne umyte a osušte.
  2. V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, mletú papriku, mleté korenie, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
  3. Štvrtevky vložte do tejto marinády a dôkladne ich potrite, aby sa cela masa obalila korením. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, aby sa chute dobre prenikli.
  4. Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu na strednom ohni. Počas grilovania občas štvrťovky obracajte, aby sa pekne opečené z každej strany.
  5. Keď je mäso hodne opečené, vyberte ho z grilu a dajte ho na tanier. Nechajte ich odpočívať asi 5 minút, aby sa šťavnaté mäso uvoľnilo.
  6. Na záver môžete kuracie štvrťovky posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Tešíme sa na vašu spätnú väzbu k tomuto receptu! Dobrú chuť!

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie štvrte (stehno s bedrom)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 čajová lyžička papriky (smoked paprika pre intenzívnejšiu chuť)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička cayenského korenia (podľa chuti)
  • 1 polievková lyžica medu (voliteľné, pre vyváženie pikantnosti)
  • Šťava z 1 citróna
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, papriku, oregano, soľ, čierne korenie, cayenské korenie a šťavu z citróna. Ak chcete, môžete pridať aj med na osladenie.

  2. Marinovanie: Kuracie štvrte dôkladne popreybujte marinádou a nechajte marinovať aspoň 30 minút (ideálne cez noc v chladničke pre lepšiu chuť).

  3. Predhrievanie rúry: Predhrejte rúru na 200 °C.

  4. Pečenie: Kuracie štvrte umiestnite na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte ich 35-40 minút, alebo pokým nie sú zlatisté a prepečené (vnútorná teplota by mala dosiahnuť 75 °C).

  5. Podávanie: Po upečení nechajte kuracie štvrte pár minút odpočinúť. Môžete ich posypať čerstvou petržlenovou vňaťou a podávať s prílohami ako sú pečené zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát.

Tip: K horúcim kuracím štvrtom sa skvele hodí aj pikantná omáčka alebo jogurtová omáčka na ochladenie.

Dobrú chuť! 🍗

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *