Syrove kuracie prsia, také ako pripravujem ja doma.
- uracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekaného
- 1 pohár paradajkového pretlaku (približne 400 g)
- 1 šálka mozzarelly na rezaní
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Syrove kuracie prsia
Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
Rozohrejte olivový olej na panvici na strednom ohni. Položte kuracie prsia do panvice a smažte ich asi 4-5 minút z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prsia budú dobre upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho, kým nezačne voňať. Potom pridajte paradajkový pretlak a nechajte omáčku variť asi 5-7 minút, kým sa zhustí.
Vráťte kuracie prsia späť do panvice s paradajkovou omáčkou. Podusťte ich v omáčke asi 2-3 minúty, aby sa prepojili s chuťou omáčky.
Položte plátky mozzarelly na vrch kurčaťa a zakryte panvicu. Ponechajte ju na miernom ohni, kým sa mozzarella neroztopí.
Posypte čerstvou bazalkou na ozdobu.
Servírujte teplé, ideálne s cestovinou alebo hocijakou prílohou podľa vašich preferencií.
Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť kurčacie prsia s paradajkovou a mozzarellou omáčkou, ktorá bude šťavnatá a plná chuti. Vždy sa však uistite, že kurča je dobre upečené, aby ste zabránili riziku potravinovej infekcie.