Tu je jednoduchý recept na zeleninovú polievku po slovensky:
- Zbierka zeleniny (napríklad mrkva, zeler, kapusta, brokolica, hrášok)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 liter zeleninového vývaru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľne)
Zeleninová polievka – kalórie
Postup:
- Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa stanú mäkkými.
- Pridajte nakrájanú zeleninu a orestujte ju niekoľko minút, kým sa zľahka zosklovatí.
- Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom a pridajte soľ a korenie.
- Varíme polievku na miernom ohni, kým sa zelenina zmäkne, zvyčajne to trvá asi 15-20 minút.
- Ak chcete, môžete polievku rozmixovať pomocou mixéra a vrátiť späť na ohrievač, kým znova nezovrie.
- Polievku podávame teplú. Ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte.
Dobrú chuť!