Tu je jednoduchý recept na zeleninovú polievku po slovensky:

  • Zbierka zeleniny (napríklad mrkva, zeler, kapusta, brokolica, hrášok)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľne)

 

Zeleninová polievka – kalórie

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa stanú mäkkými.
  2. Pridajte nakrájanú zeleninu a orestujte ju niekoľko minút, kým sa zľahka zosklovatí.
  3. Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom a pridajte soľ a korenie.
  4. Varíme polievku na miernom ohni, kým sa zelenina zmäkne, zvyčajne to trvá asi 15-20 minút.
  5. Ak chcete, môžete polievku rozmixovať pomocou mixéra a vrátiť späť na ohrievač, kým znova nezovrie.
  6. Polievku podávame teplú. Ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *