Ak si chcete pripraviť zemiakovú polievku s vajíčkom, tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 vajcia
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobu

 

Zemiaková polievka s vajíčkom

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlenový koreň očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
  2. V hrnci zahrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlenový koreň, kým nezhnednú.
  3. Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Variť zemiakovú polievku až do mäkka, asi 20-25 minút.
  5. Medzitým si vo vedierku rozšľaháme vajcia.
  6. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme rozšľahané vajcia do polievky a miešame, aby sa vajcia rovnomerne rozpustili.
  7. Polievku ešte chvíľu povaríme, aby sa vajcia zrazili.
  8. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  9. Na tanieri môžeme polievku ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *