Ak si chcete pripraviť zemiakovú polievku s vajíčkom, tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 500 g zemiakov
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 petržlenový koreň
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 vajcia
- Soľ a korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať na ozdobu
Zemiaková polievka s vajíčkom
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlenový koreň očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
- V hrnci zahrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlenový koreň, kým nezhnednú.
- Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Variť zemiakovú polievku až do mäkka, asi 20-25 minút.
- Medzitým si vo vedierku rozšľaháme vajcia.
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme rozšľahané vajcia do polievky a miešame, aby sa vajcia rovnomerne rozpustili.
- Polievku ešte chvíľu povaríme, aby sa vajcia zrazili.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Na tanieri môžeme polievku ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!