Zdá sa, že máte chuť na domácu fazuľovú polievku s rezancami. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 250 g suchých bielych fazúľ (najlepšie voľte druh “fazuľa na fazuľovu”)
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, nakrájané na malé kúsky
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g rezancov (môžete použiť akékoľvek podľa vášho výberu)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Domáca fazuľová polievka s rezancami

Postup:

  1. Fazuľu pred varením namočte cez noc do vody.
  2. Na rozohriatej panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky, kým sa nezmäknú.
  3. Pridajte červenú papriku, mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie. Orestujte ešte pár minút.
  4. Do hrnca pridajte zeleninový vývar a fazuľu (odcedenú od vody, v ktorej sa namáčala). Dajte variť.
  5. Varíme asi 1,5 až 2 hodiny, kým sa fazuľa nepremačká. Občas premiešame a podľa potreby dolejeme vodu.
  6. V druhej varnej nádobe, varíme rezance podľa návodu na obale. Odstavíme a necháme v teple.
  7. Keď sú fazule mäkké, použite mixér alebo ručný šľahač na ich rozdrvovanie na krémovú konzistenciu.
  8. Polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  9. Servírujte v misách s uvarenými rezancami a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si túto chutnú fazuľovú polievku pochutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *