Tu je recept na zeleninovú polievku s ovsenými vločkami po slovensky:

Suroviny:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 stredne veľké mrkvy, nakrájané na plátky
  • 2 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 paradajka, nakrájaná na kocky
  • 1 hrstka ovsených vločiek
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zeleninová polievka s ovsenými vločkami

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatova.
  3. Pridajte mrkvu, zemiaky, papriku a paradajku. Orestujte ich asi 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  4. Pridajte ovsené vločky a premiešajte, aby sa dobre spojili so zvyšnou zeleninou.
  5. Pridajte zeleninový vývar a privedte zmes do varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku pomaly vrieť asi 15 – 20 minút, kým sa zelenina úplne zmäkne a ovsené vločky sa uvária.
  6. Ochutnajte polievku a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  7. Servírujte polievku teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že Vám chutí!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *