Ingrediencie:
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 paradajky
– 1 zelená paprika
– 2 lyžice oleja
– 1 čajová lyžička mletej papriky
– soľ, čerstvo mleté čierne korenie
– 1 lyžica múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 g klobásy
– 2 lyžice nasekaného petržlenu

 

Benátska polievka recept

Postup:
1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Mrkvu, zemiaky a paradajky olúpeme a nakrájame na malé kocky. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky.
2. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu. Pridáme mletú papriku a restujeme spolu krátko.
3. Pridáme mrkvu, zemiaky a paradajky a dusíme ich pár minút. Potom pridáme papriku a zalejeme vývarom.
4. Dusíme polievku do zmäknutia zeleniny, asi 20 minút.
5. Klobásu nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky. Premiešame a dusíme ešte chvíľu.
6. Múku rozmiešame so studenou vodou a pridáme do polievky. Varíme ešte krátko, aby sa polievka zahustila.
7. Podľa chuti dochutíme soľou a čerstvo mletým korením. Posypeme nasekaným petržlenom a podávame. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *