Recept: Šťavnatý nadýchaný mrkvový koláč. Takto ho pripravujem už roky..

Suroviny:

  • 2 hrnčeky strouhaných mrkví
  • 1½ hrnčeku múky
  • 1½ hrnčeka cukru
  • 1 hrnček oleje
  • 4 vaječné žĺtky
  • 4 bielky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorice
  • Štipka soli

 

Šťavnatý nadýchaný mrkvový koláč

Postup:

  1. V miske zmiešajte strouhané mrkvy, múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  2. Pridajte olej a vaječné žĺtky. Dôkladne premiešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  3. V ďalšej miske vymiešajte bielky do tuha.
  4. Bielkovú hmotu opatrne primiešajte k cestu s mrkvami.
  5. Pekáč vymažte trochou oleja a vysypte múkou.
  6. Naliať cesto do pekáča a vyrovnajte povrch.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 45-50 minút, alebo kým koláč nie je pekne zlatistý a pri vhodení drevenej špáradle do stredu koláča nie je suché.
  8. Nechajte koláč vychladnúť, nalejte naň polevu z čokolády alebo konzumujte bez polevy.
  9. Podávajte ako sladkú pochúťku k horúcej káve alebo čaju.

Veselé pečenie!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *