Ak hľadáte návod na prípravu koláča z kokosovej múky, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Kokosový koláč
Ingrediencie:
- 200 g kokosovej múky
- 150 g cukru
- 4 vajcia
- 200 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Koláč z kokosovej múky
Postup:
- Zahrejte si rúru na 180°C a pripravte si koláčovú formu.
- Do veľkej misky zmiešajte kokosovú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V inej miske vymiešajte vajcia, mlieko, olej a vanilkový extrakt.
- Postupne pridávajte tekuté ingrediencie do suchých ingrediencií a miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
- Nalejte cesto do pripravenej koláčovej formy a vyrovnajte povrch.
- Pečte koláč asi 30-35 minút, alebo kým nie je povrch pekne zlatistý a koláč je pevný na dotyk.
- Nechajte koláč vychladnúť v forme pred servírovaním.
Dúfam, že Vám tento recept pomôže pri príprave výborného kokosového koláča! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.
2)
Ingrediencie:
- 1 šálka kokosovej múky
- 1/2 šálky medu alebo javorového sirupu (podľa chuti)
- 4 vajcia
- 1/2 šálky kokosového mlieka (môžete použiť aj mandľové alebo iné rastlinné mlieko)
- 1/4 šálky kokosového oleja (roztopeného)
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu (voliteľné)
- Strúhaný kokos na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Predohrejte rúru: Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na pečenie (najlepšie okrúhlu alebo štvorecovú) s priemerom 20 cm. Môžete ju vyložiť papierom na pečenie alebo jemne potrieť kokosovým olejom.
-
Zmiešajte mokré ingrediencie: V miske dobre premiešajte vajcia, med (alebo javorový sirup), kokosové mlieko a roztopený kokosový olej. Ak používate vanilkový extrakt, pridajte ho tiež.
-
Zmiešajte suché ingrediencie: V inej miske zmiešajte kokosovú múku, prášok do pečiva a soľ.
-
Kombinujte zmesi: Postupne pridávajte suché ingrediencie do mokrej zmesi a dobre premiešajte. Kokosová múka sa veľmi dobre vstrebáva, takže zmes bude hustejšia. Nechajte ju odpočívať asi 5-10 minút, aby sa kokosová múka napila.
-
Pečenie: Nalejte cesto do pripravenej formy a následne môžete posypať strúhaným kokosom, ak si prajete. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 25-30 minút, alebo kým sa koláč nezafarbí do zlatista a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde suché.
-
Chladenie a servírovanie: Po upečení vyberte koláč z rúry a nechajte ho vychladnúť vo forme asi 10 minút, potom ho opatrne preneste na chladiacu mriežku. Po úplnom vychladnutí ho môžete nakrájať a servírovať.
Tipy:
- Koláč môžete podávať s čerstvým ovocím, jogurtom alebo kokosovou smotanou.
- Na ozdobu môžete použiť aj čokoládovú polevu, ak máte chuť na niečo sladšie.
Dobrú chuť!