Koláč z kokosovej múky

Ak hľadáte návod na prípravu koláča z kokosovej múky, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Kokosový koláč

Ingrediencie:

  • 200 g kokosovej múky
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

 

Koláč z kokosovej múky

Postup:

  1. Zahrejte si rúru na 180°C a pripravte si koláčovú formu.
  2. Do veľkej misky zmiešajte kokosovú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  3. V inej miske vymiešajte vajcia, mlieko, olej a vanilkový extrakt.
  4. Postupne pridávajte tekuté ingrediencie do suchých ingrediencií a miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  5. Nalejte cesto do pripravenej koláčovej formy a vyrovnajte povrch.
  6. Pečte koláč asi 30-35 minút, alebo kým nie je povrch pekne zlatistý a koláč je pevný na dotyk.
  7. Nechajte koláč vychladnúť v forme pred servírovaním.

Dúfam, že Vám tento recept pomôže pri príprave výborného kokosového koláča! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 šálka kokosovej múky
  • 1/2 šálky medu alebo javorového sirupu (podľa chuti)
  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky kokosového mlieka (môžete použiť aj mandľové alebo iné rastlinné mlieko)
  • 1/4 šálky kokosového oleja (roztopeného)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu (voliteľné)
  • Strúhaný kokos na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Predohrejte rúru: Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na pečenie (najlepšie okrúhlu alebo štvorecovú) s priemerom 20 cm. Môžete ju vyložiť papierom na pečenie alebo jemne potrieť kokosovým olejom.

  2. Zmiešajte mokré ingrediencie: V miske dobre premiešajte vajcia, med (alebo javorový sirup), kokosové mlieko a roztopený kokosový olej. Ak používate vanilkový extrakt, pridajte ho tiež.

  3. Zmiešajte suché ingrediencie: V inej miske zmiešajte kokosovú múku, prášok do pečiva a soľ.

  4. Kombinujte zmesi: Postupne pridávajte suché ingrediencie do mokrej zmesi a dobre premiešajte. Kokosová múka sa veľmi dobre vstrebáva, takže zmes bude hustejšia. Nechajte ju odpočívať asi 5-10 minút, aby sa kokosová múka napila.

  5. Pečenie: Nalejte cesto do pripravenej formy a následne môžete posypať strúhaným kokosom, ak si prajete. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 25-30 minút, alebo kým sa koláč nezafarbí do zlatista a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde suché.

  6. Chladenie a servírovanie: Po upečení vyberte koláč z rúry a nechajte ho vychladnúť vo forme asi 10 minút, potom ho opatrne preneste na chladiacu mriežku. Po úplnom vychladnutí ho môžete nakrájať a servírovať.

Tipy:

  • Koláč môžete podávať s čerstvým ovocím, jogurtom alebo kokosovou smotanou.
  • Na ozdobu môžete použiť aj čokoládovú polevu, ak máte chuť na niečo sladšie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *