Piškótový koláč s mascarpone. Ja ho milujem a preto vám dnes ukážem jednoduchý postup ako si tento koláčik pripraviť.

Ingrediencie:

  • 200 g piškótových sušienok
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml šľahačky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • Kakao na posypanie

 

Piškótový koláč s mascarpone

Postup:

  1. Najprv si pripravíme náplň. Vo veľkej miske zmiešame mascarpone, šľahačku, cukor a vanilkový cukor. Uistite sa, že ingrediencie sú dobre zmiešané a vytvárajú krémovú konzistenciu.
  2. Do dortovej formy (priemer asi 20 cm) rozdrťte polovicu piškótových sušienok. Ak chcete vytvoriť tenšie vrstvy, môžete sušienky aj ručne rozdrviť.
  3. Na rozdrvené sušienky nanesieme polovicu pripravenej mascarpone zmesi a rovnomerne ju rozotrieme.
  4. Na mascarpone zmes pridáme druhú vrstvu piškótových sušienok a znovu ich rozdrťte.
  5. Na sušienky pridáme zvyšok mascarpone zmesi a znovu ju rovnomerne rozotrieme.
  6. Na záver posypeme koláč kakaom a dáme ho do chladničky na minimálne 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
  7. Pred podávaním môžete koláč ešte ozdobiť šľahačkou, ovocím alebo čokoládou podľa vašej chuti.
  8. Piškótotrta s mascarpone je hotová! Môžete si ju vychutnať ako dezert po hlavnom jedle alebo ako sladkú pochúťku k popoludňajšej káve. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *