Jablkové lievance (kolieska)

Jablkové lievance (kolieska) sú tradičným slovenským pokrmom, ktorým sa dá výborne občerstviť. Tu je recept na prípravu:

Potrebné suroviny:

  • 300 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 jablká (olúpané a nakrájané na kolieska)
  • 1 lyžica masla (na smaženie)

 

Jablkové lievance (kolieska)

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
  2. Pridajte vajcia a mlieko a dobre premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
  3. Rýchlo ošúpte jablká a nakrájajte ich na kolieska (hrubšie alebo tenšie podľa vašej preferencie).
  4. Rozohrejte panvicu na strednej teplote a rozpustite v nej maslo.
  5. Do rozohriatej panvice nalejte lyžicou cesto a upražte ho z oboch strán do zlatista.
  6. Na každý plátok cesta položte jablkové koliesko a jemne ho stlačte.
  7. Pokračujte v príprave jablkových lievancov, kým nevyužijete celé cesto a jablká.
  8. Podávajte jablkové lievance teplé s prímesou práškového cukru alebo javorového sirupu.

Dúfam, že vám chutia! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *