Na túto lahodnú ovocnú tortu s mascarpone budete potrebovať:
– 250 g piškót
– 250 g mascarpone
– 250 ml smotany na šľahanie
– 100 g cukru
– 1 vanilkový cukor
– 1 pohár malín
– 1 pohár jahôd
– 1 pohár čučoriedok
Ovocná torta s mascarpóne – Varecha
Postup:
1. Piškóty rozdrvte na jemné drobno a vložte do misky.
2. Mascarpone zmiešajte so smotanou na šľahanie, cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nevznikne krémová hmota.
3. Do piškót vymiešajte maliny a na dno tortovej formy ich rovnomerne rozotrite.
4. Na vrch piškótového základu nanesiete polovicu mascarpone krému.
5. Na krém vložte plátky jahôd a opäť nanesiete vrstvu mascarpone krému.
6. Nakoniec pridajte čučoriedky a tortu dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky vychladnúť.
Po vychladnutí môžete tortu ozdobiť ďalšími malinami, jahodami a čučoriedkami. Dobrú chuť!