Torta s mascarpone a ovocím, budete si všetky prsty lízať.
Ingrediencie:
- 200 g piškótov
- 250 g mascarpone
- 250 ml šľahačky
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- Ovocie podľa vlastného výberu (napr. jahody, maliny, čučoriedky)
- Čokoláda na ozdobu
Torta s mascarpone a ovocím
Postup:
- Piškóty rozemelte na jemný prášok.
- V miske zmiešajte mascarpone, šľahačku, cukor, vanilkový cukor a vajcia. Premiešajte, až dosiahnete hladkú konzistenciu.
- Pridajte rozemleté piškóty a opatrne premiešajte.
- Vymastite tortovú formu maslom a vysypte ju trochou múky.
- Vložte hmotu do tortovej formy a vyrovnajte povrch.
- Pečte tortu v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 30-40 minút, alebo kým povrch nie je zlatavý.
- Nechajte tortu vychladnúť, potom ju vyklopte z formy.
- Na vychladnutú tortu rozložte ovocie podľa vlastného výberu.
- Ozdobte nastrúhanou čokoládou.
- Nechajte tortu oddýchnuť v chladničke aspoň hodinu, aby sa zlúčila s chuťou ovocia.
- Podávajte a vychutnajte si!
Poznámka: Môžete tiež použiť rôzne druhy ovocia ako ozdobu alebo pridať ovocný sirup pre intenzívnejšiu chuť. Dobrú chuť!