Torta s mascarpone a ovocím, budete si všetky prsty lízať.

Ingrediencie:

  • 200 g piškótov
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml šľahačky
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • Ovocie podľa vlastného výberu (napr. jahody, maliny, čučoriedky)
  • Čokoláda na ozdobu

 

Torta s mascarpone a ovocím

Postup:

  1. Piškóty rozemelte na jemný prášok.
  2. V miske zmiešajte mascarpone, šľahačku, cukor, vanilkový cukor a vajcia. Premiešajte, až dosiahnete hladkú konzistenciu.
  3. Pridajte rozemleté piškóty a opatrne premiešajte.
  4. Vymastite tortovú formu maslom a vysypte ju trochou múky.
  5. Vložte hmotu do tortovej formy a vyrovnajte povrch.
  6. Pečte tortu v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 30-40 minút, alebo kým povrch nie je zlatavý.
  7. Nechajte tortu vychladnúť, potom ju vyklopte z formy.
  8. Na vychladnutú tortu rozložte ovocie podľa vlastného výberu.
  9. Ozdobte nastrúhanou čokoládou.
  10. Nechajte tortu oddýchnuť v chladničke aspoň hodinu, aby sa zlúčila s chuťou ovocia.
  11. Podávajte a vychutnajte si!

Poznámka: Môžete tiež použiť rôzne druhy ovocia ako ozdobu alebo pridať ovocný sirup pre intenzívnejšiu chuť. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *