Ak máte chuť na koláč z kyslej smotany, mám pre vás skvelý recept. Tu je, ako ho pripraviť:
Suroviny:
- 250 g hladkej múky
- 120 g masla (mäkkého)
- 100 g cukru
- 1 vajce
- 250 ml kyslej smotany
- 1 ČL prášku do pečiva
- citrónová kôra (z jedného citróna)
- vanilkový extrakt
Koláč z kyslej smotany
Postup:
- V mise zmiešajte múku, cukor a prášok do pečiva.
- Pridajte maslo, vajce, kyslú smotanu, citrónovú kôru a vanilkový extrakt.
- Všetko dobre premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Cesto dajte do vymastenej tortovej formy a vyrovnajte ho.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Koláč pečte asi 25-30 minút, ale skontrolujte ho vidličkou – ak vyjde čistá, je upečený.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať.
Tento koláč z kyslej smotany je veľmi jemný a chutný. Môžete ho podávať samotný alebo s čerstvým ovocím. Dobrú chuť!