Ak máte chuť na koláč z kyslej smotany, mám pre vás skvelý recept. Tu je, ako ho pripraviť:
Suroviny:
- 250 g hladkej múky
- 120 g masla (mäkkého)
- 100 g cukru
- 1 vajce
- 250 ml kyslej smotany
- 1 ČL prášku do pečiva
- citrónová kôra (z jedného citróna)
- vanilkový extrakt
Koláč z kyslej smotany
Postup:
- V mise zmiešajte múku, cukor a prášok do pečiva.
- Pridajte maslo, vajce, kyslú smotanu, citrónovú kôru a vanilkový extrakt.
- Všetko dobre premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Cesto dajte do vymastenej tortovej formy a vyrovnajte ho.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Koláč pečte asi 25-30 minút, ale skontrolujte ho vidličkou – ak vyjde čistá, je upečený.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať.
Tento koláč z kyslej smotany je veľmi jemný a chutný. Môžete ho podávať samotný alebo s čerstvým ovocím. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 100 g cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 2 vajcia
- 200 g kyslej smotany
- 100 ml rastlinného oleja
- 1 lyžička vanilkového cukru
Na náplň:
- 400 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 1 vanilkový puding (prášok)
- 1/2 lyžičky citrónovej šťavy (voliteľné)
Postup:
-
Príprava cesta:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a cukor.
- V samostatnej miske rozšľahajte vajcia, pridaním kyslej smotany, oleja a vanilkového cukru.
- Tekuté ingrediencie pomaly pridávajte k sypkým a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
-
Pečenie cesta:
- Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy alebo plechu.
- Pečte v predhriatej rúre cca 20-25 minút, alebo kým nie je cesto upečené a neprejde testom na suchú špajdľu.
-
Príprava náplne:
- V miske skombinujte kyslú smotanu, vajcia, cukor, vanilkový puding a citrónovú šťavu (ak používate).
- Dôkladne premiešajte, aby ste získali hladkú zmes.
-
Dokončenie koláča:
- Upečené cesto vyberte z rúry a nechajte jemne vychladnúť.
- Na vrch cesta rovnomerne rozotrite pripravenú náplň.
- Vráťte do rúry a pečte ďalších 25-30 minút, kým náplň nezíska zlatohnedú farbu a nezačne sa na povrchu jemne pražiť.
-
Chladenie a podávanie:
- Koláč nechajte úplne vychladnúť na mriežke, potom ho môžete nakrájať na kúsky.
- Podávajte ako dezert, môžete posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť ovocím.
Dobrú chuť!
Tento recept na koláč z kyslej smotany je skvelý! Veľmi sa mi páči, že je jednoduchý a rýchly na prípravu. Určite ho vyskúšam, keď budem mať návštevu. Vďaka za podelenie sa o tento úžasný tip!
Koláč z kyslej smotany vyzerá tak lákavo! Mám rád, keď sú recepty jednoduché a chutné. Už sa teším, ako ho upečiem a poteším rodinu. Dúfam, že bude chutiť tak dobre, ako vyzerá!
Wow, tento koláč musí byť naozaj chutný! Kyslá smotana v recepte znie skvele a určite mu dodá jemnosť. Veľmi sa teším na pečenie a ochutnávanie. Ďakujem za recept!
Tento recept je presne to, čo som hľadal! Koláče sú mojou vášňou a kyslá smotana je super ingrediencia. Nemôžem sa dočkať, až ho upečiem a pochválim sa svojím výsledkom priateľom!
Tento koláč vyzerá fantasticky! Rád varím pre rodinu a myslím si, že tento recept bude hitom na našich rodinných stretnutiach. Teším sa na jeho prípravu a samozrejme aj na chuť!
Koláč z kyslej smotany? To znie úžasne! Určite to vyskúšam čo najskôr. Mám rád dezerty s kyslou smotanou, pretože sú také krémové a lahodné. Ďakujem za skvelý tip!
„Dobrú chuť“ – to je presne to, čo mi napadlo pri pohľade na tento recept! Takýto koláč by určite potešil každého návštevníka doma. Naozaj sa teším na pečenie podľa vašich pokynov!
. Koláč z kyslej smotany vyzerá veľmi chutne! Je super vedieť, že existujú také jednoduché recepty s dostupnými ingredienciami. Urobím ho aj so svojimi deťmi – budú nadšené!
„Koláč z kyslej smotany“ – to mi hneď pripomenulo detstvo! S mamou sme vždy piekli tieto úžasné dezerty. Určite si ten tvoj recept zapíšem a urobím aj pre svoje deti.
„Mmmm…“ už cítim tú vôňu pečenia v kuchyni! Tento recept vyzerá neuveriteľne jednoducho a pritom chutne. Teším sa na ochutnávku so svojimi priateľmi pri kávke.