Penne s kuracím mäsom a cuketou

Recept: Penne s kuracím mäsom a cuketou.

Prísady:

  • 250 g penne cestovín
  • 2 stredne veľké kuracie prsia (nakrájané na malé kúsky)
  • 1 stredne veľká cuketa (nakrájaná na plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • ½ čajovej lyžičky sušeného oregana
  • ½ čajovej lyžičky sušenej bazalky
  • ½ šálky smotany na varenie
  • ¼ šálky strúhaného parmezánu

 

Penne s kuracím mäsom a cuketou

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale. Keď sú cestoviny uvarené al dente, scedíme ich a odložíme na stranu.
  2. V panvici na strednom ohni zahrejeme olivový olej. Pridáme nakrájané kuracie prsia a orestujeme ich do zlatista z oboch strán. Potom ich vyberieme z panvice a dáme ich na stranu.
  3. Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich na miešanie, kým cibuľa nezmäkne a cesnak nezačne byť voňavý.
  4. Pridáme nakrájanú cuketu a pokračujeme v miešaní, kým cuketa zmäkne.
  5. K cibuli a cukete pridáme orestované kuracie kúsky spolu so sušeným oreganom a bazalkou. Dobre premiešame a varíme ešte pár minút.
  6. Pridáme smotanu na varenie a premiešame, kým sa omáčka zahustí.
  7. Pridáme uvarené penne cestoviny a premiešame, aby sme ich obalili omáčkou.
  8. Osolíme a okoreníme čiernym korením podľa chuti.
  9. Na záver posypeme penne ktoré plátkami parmezánu a podávame ihneď.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *