Recept: Penne s kuracím mäsom a cuketou.
Prísady:
- 250 g penne cestovín
- 2 stredne veľké kuracie prsia (nakrájané na malé kúsky)
- 1 stredne veľká cuketa (nakrájaná na plátky)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- ½ čajovej lyžičky sušeného oregana
- ½ čajovej lyžičky sušenej bazalky
- ½ šálky smotany na varenie
- ¼ šálky strúhaného parmezánu
Penne s kuracím mäsom a cuketou
Postup:
- V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale. Keď sú cestoviny uvarené al dente, scedíme ich a odložíme na stranu.
- V panvici na strednom ohni zahrejeme olivový olej. Pridáme nakrájané kuracie prsia a orestujeme ich do zlatista z oboch strán. Potom ich vyberieme z panvice a dáme ich na stranu.
- Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich na miešanie, kým cibuľa nezmäkne a cesnak nezačne byť voňavý.
- Pridáme nakrájanú cuketu a pokračujeme v miešaní, kým cuketa zmäkne.
- K cibuli a cukete pridáme orestované kuracie kúsky spolu so sušeným oreganom a bazalkou. Dobre premiešame a varíme ešte pár minút.
- Pridáme smotanu na varenie a premiešame, kým sa omáčka zahustí.
- Pridáme uvarené penne cestoviny a premiešame, aby sme ich obalili omáčkou.
- Osolíme a okoreníme čiernym korením podľa chuti.
- Na záver posypeme penne ktoré plátkami parmezánu a podávame ihneď.
Dobrú chuť!