Penne alla Sorrentina

Penne alla Sorrentina je klasické talianske jedlo pochádzajúce z mesta Sorrento v regióne Kampania. Je to jednoduché a chutné cestovinové jedlo, ktoré spojuje cestoviny penne, paradajkovú omáčku, mozzarellu a čerstvý bazalkový list. Tu je recept, ktorý vám pomôže tento tradičný pokrm pripraviť:

Ingrediencie:

  • 450 g penne cestovín
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 konzerva (400 g) drvených paradajok
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 šálky čerstvého bazalkového lístia, roztrhaného na menšie kúsky
  • 225 g čerstvej mozzarelly, nakrájanej na malé kocky
  • strúhaný parmezán na podávanie

 

Penne alla Sorrentina

Postup:

  1. Cestoviny penne uvaríme vo veľkom hrnci osolenej vriacej vody do al dente. Odsypeme a odložíme na stranu.
  2. Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme, kým nezačne voňať.
  3. Pridáme drvené paradajky a dochutíme soľou, korením a sušeným oreganom. Necháme pomaly variť asi 10 minút, aby sa chute prepojili.
  4. Do panvice pridáme uvarené cestoviny penne a dôkladne ich premiešame s paradajkovou omáčkou.
  5. Vypneme oheň a pridáme roztrhané lístky čerstvého bazalku. Opaľujeme, aby sa premiešali s cestovinami.
  6. Do jedla pridáme kocky čerstvej mozzarelly a opatrne miešame, kým sa syr neroztaví a nevytvorí krémovú konzistenciu.
  7. Podávame Penne alla Sorrentina horúce, posypané strúhaným parmezánom.
  8. Dobrú chuť! Doprajte si toto výnimočné talianske cestovinové jedlo s kúsok chleba a čerstvou zeleninovou šalátom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *