Najrýchlejšie lasagne bolognese

U nás doma lasagne milujeme. Stále som si ich vyberala v reštaurácii ale doma som sa ich neodvážila spraviť. Príprava mi prišla zdĺhavá a náročná. Povedzme si na rovinu, kto má dlhé recepty rád, asi nikto. No potom mi napadlo ako na to. Najrýchlejšie a najchutnejšie.

Najrýchlejšie lasagne bolognese

 

Lasagne s mletým masem a ořechy - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNE LIDLU

Ak hľadáte najrýchlejšie recept na lasagne bolognese, môžem Vám odporučiť nasledujúci postup:

  1. Pripravte si nasledujúce ingrediencie:

     

    • 1 cibuľa, nasekaná
    • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
    • 500 g mletého hovädzieho mäsa
    • 1 plechovka (400 g) nasekaných paradajok
    • 1 pohár paradajkového pretlaku
    • soľ a korenie podľa chuti
    • 200 g lasagne plátov
    • 300 g niva alebo bežkového syra na posypanie
    • bazalka na ozdobu
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké. Pridajte mleté hovädzie mäso a orestujte ho dozlatista.
  3. Pridajte nasekané paradajky a paradajkový pretlak. Premiešajte a nechajte omáčku povariť sa. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  4. V miske zmiešajte varené lasagne pláty a pripravenú bolognesovú omáčku.
  5. Vyklaďte zmes do pekáča a posypte syrom.
  6. Pečte v predhriatej rúre na teplote 180°C asi 30 minút, kým sa syr neroztopí a nezhnedne.
  7. Pred podávaním ozdobte lasagne bazalkou.

Tento rýchly recept na lasagne bolognese Vám umožní vychutnať si tento výnimočný jed bez nadmernej námahy. Prajem dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *