Zapečené makaróny s brokolicou a kuracím mäsom

Tu je recept na zapečené makaróny s brokolicou a kuracím mäsom:

Suroviny:

  • 250 g makarónov
  • 300 g kuracieho mäsa (nakrájaného na malé kúsky)
  • 1 stredne veľká brokolica (nelúpaná a nakrájaná na malé ružičky)
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 250 ml smotany na varenie
  • 150 g strúhanej syra (napr. ementál, cheddar)
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

Zapečené makaróny s brokolicou a kuracím mäsom

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci osolte vodu a uvaríte makaróny podľa pokynov na obale. Keď sú hotové, opláchnite ich studenou vodou a nechajte ich bokom.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané kuracie mäso a orestujte ho dozlatista a dobre prepečeného.
  4. Pridajte brokolicu do panvice a dusíme ju, kým sa brokolica zmäkne. Potom pridajte smotanu na varenie a premiešajte dobre.
  5. Vložte uvarené makaróny do zapekacej formy a nalejte na ne kuracie a brokolicové mäso-miešanie.
  6. Posypte strúhaným syrom a dajte do predhriatej rúry na 180 ° C. Pečte asi 20 – 25 minút, kým syr nezhnedne a zapekanka sa nezhustne.
  7. Nechajte chvíľu vychladnúť pred servírovaním.

Toto je skvelé jedlo plné výživy a chutí. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *