Penne a la Olivo recept

Samozrejme! Tu je recept pre lahodnú a jednoduchú pastu “Penne a la Olivo” v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 350 g Penne cestovín
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
  • 1 šálka čiernych olív, bez kôstok
  • 1 šálka čerstvých olív, nakrájaných na plátky
  • 1 plechovka nasekaných rajčín
  • soľ a korenie podľa chuti
  • sušený oregano
  • parmezánový syr, na posypanie

 

Penne a la Olivo recept

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci uvaríme cestoviny v osolenej vode podľa návodu na obale. Keď sú cestoviny al dente, odsytíme ich a trochu si odložíme vodu, v ktorej sme ich varili.
  2. Na strednom ohni zohrejeme olivový olej vo väčšej panvici. Pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme ho niekoľko minút, kým sa stane jemne zlatistým.
  3. Pridáme olivy do panvice a orestujeme ich niekoľko minút.
  4. Potom pridáme nakrájané rajčiny do panvice a dochutíme soľou, korením a sušeným oreganom podľa chuti. Varíme omáčku približne 10-15 minút na strednom ohni, občas premiešame.
  5. Pridáme uvarené cestoviny do omáčky a dôkladne premiešame. Ak je potrebné, pridáme trochu vody, v ktorej sme varili cestoviny, aby sme zriedili omáčku.
  6. Cestoviny varíme ešte niekoľko minút, kým sa všetko pekne spojí.
  7. Servírujeme Penne a la Olivo na tanieri, posypeme strúhaným parmezánovým syrom a podľa chuti môžeme pridať čerstvý oregano. Dobrú chuť!

Poznámka: Vrelo môžete recept prispôsobiť pridaním ďalších obľúbených ingrediencií alebo korenín, ak si to želáte.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *