Samozrejme! Tu je recept pre lahodnú a jednoduchú pastu “Penne a la Olivo” v slovenskom jazyku:
Ingrediencie:
- 350 g Penne cestovín
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na malé kúsky
- 1 šálka čiernych olív, bez kôstok
- 1 šálka čerstvých olív, nakrájaných na plátky
- 1 plechovka nasekaných rajčín
- soľ a korenie podľa chuti
- sušený oregano
- parmezánový syr, na posypanie
Penne a la Olivo recept
Postup:
- Vo väčšom hrnci uvaríme cestoviny v osolenej vode podľa návodu na obale. Keď sú cestoviny al dente, odsytíme ich a trochu si odložíme vodu, v ktorej sme ich varili.
- Na strednom ohni zohrejeme olivový olej vo väčšej panvici. Pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme ho niekoľko minút, kým sa stane jemne zlatistým.
- Pridáme olivy do panvice a orestujeme ich niekoľko minút.
- Potom pridáme nakrájané rajčiny do panvice a dochutíme soľou, korením a sušeným oreganom podľa chuti. Varíme omáčku približne 10-15 minút na strednom ohni, občas premiešame.
- Pridáme uvarené cestoviny do omáčky a dôkladne premiešame. Ak je potrebné, pridáme trochu vody, v ktorej sme varili cestoviny, aby sme zriedili omáčku.
- Cestoviny varíme ešte niekoľko minút, kým sa všetko pekne spojí.
- Servírujeme Penne a la Olivo na tanieri, posypeme strúhaným parmezánovým syrom a podľa chuti môžeme pridať čerstvý oregano. Dobrú chuť!
Poznámka: Vrelo môžete recept prispôsobiť pridaním ďalších obľúbených ingrediencií alebo korenín, ak si to želáte.