Špagety carbonára - Kuchyňa Lídla

Samozrejme, mám pre vás skvelý recept na špagety carbonara, ktorý je inšpirovaný kuchyňou Lidl. Tu je, ako pripraviť túto taliansku pochúťku:

Ingrediencie:

  • 250 g špagiet
  • 150 g pancetty alebo slaniny, nakrájanej na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 2 žĺtky
  • 50 g tuhého syra (Parmezán alebo Pecorino), nastrúhaného
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice jemne nasekaného petržlenu (voliteľné)
  • vriaca voda na uvarenie špagiet

 

Špagety carbonára – Kuchyňa Lídla

Postup:

  1. Rozohrejte vodu v hrnci a privarte ju do varu. Pridajte špagety a varíte podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente (mäkké, ale ešte pevné na skus).
  2. Medzitým si pripravte omáčku carbonara. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte pancettu alebo slaninu. Opečte ju do zlatista a pridajte jemne nakrájaný cesnak. Opečte ešte asi minútu, kým cesnak nezačne ľahko hnedeť. Opatrne premiešajte, aby ste nezhoršili cesnak.
  3. Vo veľkej miske zmiešajte žĺtky so syrom, soľou a korením. Pridajte opečenú pancettu s cesnakom a premiešajte, kým nevznikne hladká zmes.
  4. Keď sú špagety uvarené, scedíme ich a pridáme do misky s omáčkou. Dôkladne premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozprestrela medzi cestovinami.
  5. Podávajte horúce s posypom nastrúhaným syrom a jemne nasekaným petržlenom. Prípadne môžete pridať čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.

Dobrú chuť!

Chutné a jednoduché recept na Špagety carbonára, ktoré sa pripravujú s vajíčkami, slaninou a parmezánom. Špagety carbonára – Kuchyňa Lídla

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *