Trasený koláč na plech

Budem rád/-a, ak Vám podám jednoduchý recept na tradičný trsený koláč na plech. Tu je:

Suroviny:

  • 4 šálky múky
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka masla, zmäknutého
  • 1 šálka cukru
  • 3 vajcia
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • štipka soli
  • džem alebo ovocný náplň podľa vašej voľby

 

Trasený koláč na plech

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  2. V ďalšej miske vymiešajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom, až kým nevznikne krémová konzistencia.
  3. Pridajte vajcia a miešajte, kým sa nezjednotia.
  4. Postupne pridávajte múčnu zmes a mlieko do vajcovej zmesi a miešajte, až kým nevznikne jednoliaty cesto.
  5. Pripravte si plech na pečenie a vopred ho vymastite a vysypte múkou, aby sa koláč neskôr nelepil.
  6. Vylejte cesto na plech a rovnomerne ho rozotrite po celej ploche plechu.
  7. Do cesta vytvorte s pomocou špáradla malé jamky, do ktorých dáte džem alebo ovocnú náplň.
  8. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte koláč asi 25-30 minút, alebo kým nezíska zlatistú farbu a stred koláča bude pevný.
  9. Nechajte koláč úplne vychladnúť pred servírovaním.

Verím, že Váš trsený koláč na plechu bude chutný a oslavia ho všetci! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *