Rýžové špagety - recept

Rýžové špagety – po slovensky

Rýžové špagety, známe tiež ako ryžové rezance, sú jedlom s jemnou a ľahkou chuťou, ktoré sa veľmi ľahko pripravujú. Tu je jednoduchý recept na prípravu rýžových špagiet:

Potrebujete:

  • 200 g rýžových špagiet
  • 2 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 malá cibuľa (nasekaná)
  • 200 g nakrájanej zeleniny podľa vášho výberu (napríklad paprika, cuketa, mrkva)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička cukru
  • čerstvá nasekaná petržlenová

 

Rýžové špagety – recept

Postup:

  1. Uvarte rýžové špagety podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom ich zlejte a odložte bokom.
  2. V hrnci si zahrejte olej na strednom ohni a pridajte cesnak a cibuľu. Orestujte ich, kým nezhnednú.
  3. Pridajte nakrájanú zeleninu a orestujte ju asi 5-7 minút, kým nie je mäkká a zlatistá.
  4. Vložte predvarné rýžové špagety do hrnca s zeleninou. Prilejte sójovú omáčku a pridajte cukor. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
  5. Ak je potrebné, dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  6. Pred podávaním posypte jedlo čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a môžete pridať aj ďalšie suroviny podľa svojho gusta, ako napríklad sezamové semienka alebo nakrájanú citrónovú šťavu.

Môžete si tiež pridať kuracie alebo hovädzie mäso, ak máte radi jedlá s mäsom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *