Recept na cestoviny s nivovou omáčkou:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. penne, špagety, farfalle)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g nivy alebo iného tvrdého syra, nastrúhaného
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Cestoviny s nivovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a povarte cestoviny podľa návodu na obale, kým nebudú “al dente”.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  3. Pridajte pretlačený cesnak a orestujte ho ešte krátko (asi 1 minútu), aby sa uvoľnila aróma.
  4. Pridajte smotanu na varenie a nechajte zmes zovrieť.
  5. Po zovretí pridajte nastrúhaný syr a nechajte ho roztaviť do hladka, občas premiešajte.
  6. Omáčku osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  7. Cestoviny sceďte, ale nechajte si stranou asi 1/2 šálky vody z varenia.
  8. Zmiešajte cestoviny s nivovou omáčkou a pridajte trochu vody z varenia, ak je omáčka príliš hustá.
  9. Podávajte okamžite a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *