Ak chcete pripraviť kuracie prsia s bryndzou po slovensky, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 200 g bryndze
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá paprika
– olivový olej
Kuracie prsia a bryndza
Postup prípravy:
1. Kuracie prsia očistite od kože a tuku a natriete ich soľou, korením a mletou paprikou. Nechajte odležať aspoň 30 minút.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a na ňom osmahnite jemne posekanú cibuľu a pretlačený cesnak, až cibuľa zmäkne.
3. Do zapekacej misy uložte kuracie prsia a na ne navrstvite vrstvu bryndze. Na vrch pridajte ešte trochu soli, korenia a mletej papriky.
4. Zapečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút alebo kým kuracie mäso nebude upečené.
5. Podávajte teplé spolu s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!