Králičí paprikáš v tlakovom hrnci

Nechajte ma poskytnúť vám skvelý recept na králičí paprikáš pripravený v tlakovom hrnci:

Potrebujete:

  • 1 kg králičej stehienky, nakrájané na kúsky
  • 2 cibule, jemne posekané
  • 2 papriky (zelenej a červenej), nakrájané na prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nahrubo nakrájané
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička korenia čierneho mleteho
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 lyžičky kari korenia
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • surová ryža na prílohu

 

Králičí paprikáš v tlakovom hrnci

Postup:

  1. V tlakovom hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  2. Pridajte na kúsky nakrájanú králičiu stehennú, korenie, soľ, rasce a kari korenie. Orestujte mäso zo všetkých strán, kým nezmení farbu.
  3. Pridajte nakrájané papriky a ďalej dusíme asi 5 minút.
  4. Pridajte múku a mletú sladkú papriku, zamiešajte a za stáleho miešania varte niekoľko minút, kým múka nezhnedne.
  5. Pridajte vývar, dôkladne premiešajte a zatvorte tlakový hrniec.
  6. Varte na strednom ohni asi 20 – 30 minút, podľa návodu na váš tlakový hrniec.
  7. Po uvoľnení tlaku otvorte hrniec a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte.
  8. Nechajte králičí paprikáš odpočinúť niekoľko minút.
  9. Podávajte s varenou ryžou ako prílohou.

Dúfam, že si túto chuťovú pochúťku užijete! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *