Nechajte ma poskytnúť vám skvelý recept na králičí paprikáš pripravený v tlakovom hrnci:
Potrebujete:
- 1 kg králičej stehienky, nakrájané na kúsky
- 2 cibule, jemne posekané
- 2 papriky (zelenej a červenej), nakrájané na prúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nahrubo nakrájané
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- 1 lyžička korenia čierneho mleteho
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 lyžičky kari korenia
- 2 lyžice oleja na smaženie
- 2 lyžice hladkej múky
- 500 ml vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- surová ryža na prílohu
Králičí paprikáš v tlakovom hrnci
Postup:
- V tlakovom hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridajte na kúsky nakrájanú králičiu stehennú, korenie, soľ, rasce a kari korenie. Orestujte mäso zo všetkých strán, kým nezmení farbu.
- Pridajte nakrájané papriky a ďalej dusíme asi 5 minút.
- Pridajte múku a mletú sladkú papriku, zamiešajte a za stáleho miešania varte niekoľko minút, kým múka nezhnedne.
- Pridajte vývar, dôkladne premiešajte a zatvorte tlakový hrniec.
- Varte na strednom ohni asi 20 – 30 minút, podľa návodu na váš tlakový hrniec.
- Po uvoľnení tlaku otvorte hrniec a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte.
- Nechajte králičí paprikáš odpočinúť niekoľko minút.
- Podávajte s varenou ryžou ako prílohou.
Dúfam, že si túto chuťovú pochúťku užijete! Dobrú chuť!