Kuracie enchiladas so syrom a fazuľkami.
Suroviny:
- 2 kurčacie prsia, uvarené a nakrájané na kúsky
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 konzerva čiernych fazúľ (cca 400 g), prepláchnuté a scedené
- 1 konzerva kukurice (cca 200 g), prepláchnutá a scedená
- 1 hrnček strúhaného syra (cheddar alebo iný obľúbený druh)
- 8 kukuričných tortíl (veľkosť podľa vášho výberu)
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- 1/2 lyžičky mletej rascy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Salsa a kyslá smotana na podávanie
- Čerstvo nasekaná petržlenová vňať alebo koriander na ozdobu
Kuracie enchiladas so syrom a fazuľkami
- V panvici na strednej teplote zohrejte olej. Pridajte nasekanú cibuľu a restujte, kým nebude mäkká a sklovitá.
- Pridajte nasekaný cesnak, mletú papriku a mletú rascu. Varíme asi 1 minútu, kým sa koreniny neuvonia.
- Pridajte nakrájané kurčacie prsia a krátko ich orestujte, aby sa zohriali.
- Pridajte čierne fazule a kukuricu. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte variť asi 5 minút.
- Tortilly rýchlo zohrejte, aby sa stali pružnejšími. Na každú tortillu nanesiete zmes kurčacieho mäsa, fazúľ a kukurice a posypte strúhaným syrom.
- Enchilady zaviniete do tvaru závitku a pokladajte ich do pekáča s otvorom nahor. Ak máte viac enchilád, než sa zmestí na jednu vrstvu, postupujte podľa potreby.
- Poslednú vrstvu enchilád posypte zvyškom strúhaného syra.
- Predhrejte rúru na 180°C a pečte enchilády asi 15-20 minút, kým sa syr nerozpustí a začne ľahko hnedať.
- Podávajte s lahodnou salsou a kyslou smotanou. Ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
Tento recept na kuřecí enchilady prináša skvelú kombináciu chutí a textúr – pikantné kuřecí maso, syr, fazole a kukuricu, zabalenené do mäkkých kukuričných tortíl. Môžete si byť istí, že to bude lahodný pokrm pre vás aj vašich blízkych.