Výborný králik na smotane

Na smotane pripravený výborný králik je skutočnou lahôdkou. Ak máte radi králika a smotanové omáčky, tento recept vám určite bude chutiť. Tu je jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 1 králik (delený na porcie)
  • 2 cibule (nakrájané na plátky)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na opekanie

 

Výborný králik na smotane

Postup:

  1. Na panvici zohrejte rastlinný olej a opečte porcie králika z oboch strán, kým sa nezačnú zlatisto hnedať. Potom odložte králika na tanier.
  2. Na tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Vložte späť porcie králika na panvicu a posypte múkou. Dobré premiešajte, aby sa múka rovnomerne rozložila.
  4. Zalejte smotanou na varenie a hovädzím vývarom. Za stáleho miešania nechajte zmes vrieť a zahustiť.
  5. Po zahustení znížte teplotu a nechajte omáčku jemne vrieť s králikom asi 30 minút, kým sa mäso neuvarte.
  6. Omáčku ochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávajte s dusenou alebo praženou zeleninou a prílohou podľa vlastného výberu.

Pochúťte si touto skvelou pochúťkou a prajem vám výbornú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *