Potrebujeme:
– 4 kuracie stehná
– 1 veľká cibuľa
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice kari prášku
– 1 lyžička kurkumy
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej škorice
– 1 lyžička mletého zázvoru
– 400 ml kokosového mlieka
– 1 hrnček zeleninového vývaru
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice oleja na smaženie
– soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie stehná na kari

Postup:
1. Stehná umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Do misky si prichystáme kari prášok, kurkumu, sladkú papriku, škoricu a zázvor. Premiešame, aby sa príchute spojili.

2. Kuracie stehná potrieme vzniklou koreninovou zmesou z oboch strán.

3. Cibuľu a cesnak najemno nasekáme. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.

4. K orestovanej cibuli a cesnaku pridáme stehná a opečieme ich z oboch strán, aby sa na povrchu vytvorila aj pekná krusta.

5. Potom pridáme sójovú omáčku, kokosové mlieko, zeleninový vývar, soľ a korenie podľa chuti. Zmes dôkladne premiešame.

6. Hrnec zakryjeme a dusíme stehná asi 30 až 40 minút, až sa mäso dostatočne uvarí a zjemní.

7. Podávame s ryžou alebo naan chlebom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *