Ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 3 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice medu
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 1 lyžička červenej papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Kuracie prsia v marináde na grilovanie
Postup:
1. V miske zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku, med, nasekaný cesnak, červenú papriku, soľ a čierne korenie.
2. Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky a vložte do misy s marinádou. Dobre premiešajte, aby boli kúsky kuracího mäsa pokryté marinádou zo všetkých strán. Nechajte odstáť v chladničke aspoň 30 minút (ideálne je nechať odstáť cez noc).
3. Po odstátí vyberte kuracie mäso z chladničky a nechajte ho trochu zohriať na izbovú teplotu.
4. Grilujte kuracie mäso na predhriatom grile, obracajte ho pravidelne a pomerne často ho potierajte marinádou z misy. Grilujte približne 15-20 minút, alebo kým nie je mäso pekne prepečené a šťavnaté.
5. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!