Ak chcete pripraviť zapekané kuracie rezne so slaninou, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 kuracie rezne
  • 8 plátkov slaniny
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 šálka strúhanej mozzarelly
  • 1/2 šálky strúhanej parmazánu
  • 1 šálka strúhanky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 2 lyžice oleja na smaženie

 

Zapekané kuracie rezne so slaninou

Postup:

  1. Rezne okoreníme soľou a čiernym korením z oboch strán.
  2. Na panvici zohrejeme olej a opiekame rezne z oboch strán dozlatista. Potom ich dáme na tanier a odložíme na stranu.
  3. Na tej istej panvici orestujeme slaninu do chrumkava. Potom ju dáme na papierovú utierku, aby sa vstrebala prebytočná mastnota.
  4. V panvici, kde sme opekali rezne a slaninu, orestujeme cibuľu a cesnak, kým cibuľa nie je mäkká a priehľadná.
  5. Vyklopte cibuľu s cesnakom na tanier a nechajte ich vychladnúť.
  6. V mise zmiešajte strúhanku, mozzarellu a parmazán. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  7. Vezmite každý kurací rez a na jednej strane ho obložte dvoma plátkami slaniny.
  8. Na slaninu nanesieme cibuľu s cesnakom a potom vrstvíme zmes sýra a strúhanky.
  9. Rezne zrolujte a pripevnite ich drevenými špárkami alebo špagátom.
  10. Rozšľahané vajcia nalejte do misky a v druhej mise pripravte ďalšiu dávku strúhanky.
  11. Každý zavinovací rez namočte do vajec a potom ho obložte strúhankou.
  12. Na panvici rozohrejte trochu oleja a pečte každý rez z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a rezeň bude dobre prepečený.
  13. Hotové zapekané kuracie rezne so slaninou podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s varenými zemiakmi a zeleninou.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *