Ak chcete pripraviť zapekané kuracie rezne so slaninou, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 kuracie rezne
- 8 plátkov slaniny
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 šálka strúhanej mozzarelly
- 1/2 šálky strúhanej parmazánu
- 1 šálka strúhanky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 vajcia, rozšľahané
- 2 lyžice oleja na smaženie
Zapekané kuracie rezne so slaninou
Postup:
- Rezne okoreníme soľou a čiernym korením z oboch strán.
- Na panvici zohrejeme olej a opiekame rezne z oboch strán dozlatista. Potom ich dáme na tanier a odložíme na stranu.
- Na tej istej panvici orestujeme slaninu do chrumkava. Potom ju dáme na papierovú utierku, aby sa vstrebala prebytočná mastnota.
- V panvici, kde sme opekali rezne a slaninu, orestujeme cibuľu a cesnak, kým cibuľa nie je mäkká a priehľadná.
- Vyklopte cibuľu s cesnakom na tanier a nechajte ich vychladnúť.
- V mise zmiešajte strúhanku, mozzarellu a parmazán. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Vezmite každý kurací rez a na jednej strane ho obložte dvoma plátkami slaniny.
- Na slaninu nanesieme cibuľu s cesnakom a potom vrstvíme zmes sýra a strúhanky.
- Rezne zrolujte a pripevnite ich drevenými špárkami alebo špagátom.
- Rozšľahané vajcia nalejte do misky a v druhej mise pripravte ďalšiu dávku strúhanky.
- Každý zavinovací rez namočte do vajec a potom ho obložte strúhankou.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a pečte každý rez z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a rezeň bude dobre prepečený.
- Hotové zapekané kuracie rezne so slaninou podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s varenými zemiakmi a zeleninou.
Prajem vám dobrú chuť!