Tu sú niektoré recepty z bravčovej panenky:

  1. Pečená bravčová panenka s hráškovým pyré:

     

    • Zložky:
      • 500 g bravčovej panenky
      • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
      • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
      • 2 lyžice olivového oleja
      • 500 g hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
      • 2 lyžice masla
    • Postup:
      1. Panenku osolte, okoreňte čiernym korením a natrite nasekaným cesnakom.
      2. Panenku osmažte na olivovom oleji z oboch strán, až kým nezhnedne.
      3. Panenku dajte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180°C približne 20-25 minút, alebo dozlatista.
      4. V hrnci povarte hrášok vo vriacej osolenej vode asi 5 minút, kým nie je mäkký. Potom ho scedite.
      5. V mixéri rozmixujte hrášok spolu s maslom, až vznikne krémová konzistencia.
      6. Servírujte pečenú panenku na talíri s hráškovým pyré.
  2. Bravčová panenka s ovocnou omáčkou:

     

    • Zložky:
      • 500 g bravčovej panenky
      • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
      • 2 lyžice oleja
      • 1 cibuľa, nasekaná
      • 2 jablká, olúpané a nastrúhané
      • 250 ml jablkového džúsu
      • 2 lyžice hladkej múky
    • Postup:
      1. Panenku osolte, okoreňte čiernym korením a nechajte pôsobiť asi 30 minút.
      2. Panenku osmažte na oleji z oboch strán, kým nezhnedne.
      3. Vymiešajte jablkový džús s múkou a pridajte do výpeku z panenky.
      4. Pridajte nasekanú cibuľu a nastrúhané jablká. Nechajte omáčku zakypnúť.
      5. Obraťte panenku a nechajte ju dovarovať v omáčke asi 10-15 minút, alebo kým je mäkká.
      6. Servírujte panenku s ovocnou omáčkou.

 

Recepty z bravčovej panenky

Skúste niektorý z týchto receptov a vychutnajte si chuť bravčovej panenky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *