Tu sú niektoré recepty z bravčovej panenky:
- Pečená bravčová panenka s hráškovým pyré:
- Zložky:
- 500 g bravčovej panenky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 g hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
- 2 lyžice masla
- Postup:
- Panenku osolte, okoreňte čiernym korením a natrite nasekaným cesnakom.
- Panenku osmažte na olivovom oleji z oboch strán, až kým nezhnedne.
- Panenku dajte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180°C približne 20-25 minút, alebo dozlatista.
- V hrnci povarte hrášok vo vriacej osolenej vode asi 5 minút, kým nie je mäkký. Potom ho scedite.
- V mixéri rozmixujte hrášok spolu s maslom, až vznikne krémová konzistencia.
- Servírujte pečenú panenku na talíri s hráškovým pyré.
- Zložky:
- Bravčová panenka s ovocnou omáčkou:
- Zložky:
- 500 g bravčovej panenky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 jablká, olúpané a nastrúhané
- 250 ml jablkového džúsu
- 2 lyžice hladkej múky
- Postup:
- Panenku osolte, okoreňte čiernym korením a nechajte pôsobiť asi 30 minút.
- Panenku osmažte na oleji z oboch strán, kým nezhnedne.
- Vymiešajte jablkový džús s múkou a pridajte do výpeku z panenky.
- Pridajte nasekanú cibuľu a nastrúhané jablká. Nechajte omáčku zakypnúť.
- Obraťte panenku a nechajte ju dovarovať v omáčke asi 10-15 minút, alebo kým je mäkká.
- Servírujte panenku s ovocnou omáčkou.
- Zložky:
Recepty z bravčovej panenky
Skúste niektorý z týchto receptov a vychutnajte si chuť bravčovej panenky!