Recept 1: Bravčové rebierka s kyslou kapustou a knedľou

Potrebujete:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie
  • knedle na priloženie

 

Bravčové rebierka s kyslou kapustou

Postup:

  1. Vezmite si bravčové rebierka a očistite ich od prípadných kostí a tuku.
  2. Na panvici zohrejte olej a opekajte rebierka z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich odložte bokom.
  3. Na tej istej panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisté.
  4. Pridajte sladkú papriku a premiešajte, aby sa chuť rozvinula.
  5. Pridajte kyslú kapustu a začnite ju dusiť, občas premiešajte.
  6. Keď kapusta zmäkne, pridajte opečené rebierka, soľ a čierne korenie podľa chuti. Podľa preferencie môžete pridať aj ďalšie koreniny, ako je mletá červená paprika alebo majoránka.
  7. Varte ešte približne 15 – 20 minút, aby sa všetky chute spojili a rebierka boli mäkké.
  8. Počas varenia rebierok si pripravte knedľu podľa vášho obľúbeného receptu.
  9. Podávajte rebierka s kyslou kapustou a knedľou.

Recept 2: Bravčové rebierka s kyslou kapustou a ryžou

Potrebujete:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie
  • ryžu na priloženie

Postup:

  1. Očistite bravčové rebierka od kostí a tuku.
  2. Na panvici zohrejte olej a opekajte rebierka z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich odložte bokom.
  3. Na tej istej panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisté.
  4. Pridajte sladkú papriku a premiešajte, aby sa chuť rozvinula.
  5. Pridajte kyslú kapustu a začnite ju dusiť, občas premiešajte.
  6. Keď kapusta zmäkne, pridajte opečené rebierka, soľ a čierne korenie podľa chuti. Podľa preferencie môžete pridať aj ďalšie koreniny, ako je mletá červená paprika alebo majoránka.
  7. Varte ešte približne 15 – 20 minút, aby sa všetky chute spojili a rebierka boli mäkké.
  8. Počas varenia rebierok si uvaríte ryžu podľa vášho obľúbeného receptu.
  9. Podávajte rebierka s kyslou kapustou a ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *