Zapekaný králik s kelom je výborné jedlo, plné vôní a chutí. Pre vytvorenie tohto pokrmu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 celý králik
- 500 g čerstvého kelu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml vývaru (zeleninového alebo kuřecího)
- 2 lyžice múky
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
Zapekaný králik s kelom
Postup:
- Králika očistite, umyte a nakrájajte na porcie.
- Kel očistite a nakrájajte na hrubšie kúsky.
- Na panvici rozohrejte maslo a opražte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte kúsky králika a opečte ich zo všetkých strán, kým nezhnednú.
- Posypeme múkou a premiešame, aby sa obalila každá časť mäska.
- Pridáme nakrájaný kel a vývar. Dochutíme soľou a korením.
- Zakryjeme a dusíme na miernom ohni približne 45-60 minút, kým mäso nie je mäkké a šťavy sa zredukujú.
- Servírujte zapekaný králik s kelom s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovým pyré alebo chlebom.
Dúfam, že si pochutnáte na tomto lahodnom pokrme!