Zapekaný králik s kelom

Zapekaný králik s kelom je výborné jedlo, plné vôní a chutí. Pre vytvorenie tohto pokrmu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 celý králik
  • 500 g čerstvého kelu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml vývaru (zeleninového alebo kuřecího)
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Zapekaný králik s kelom

Postup:

  1. Králika očistite, umyte a nakrájajte na porcie.
  2. Kel očistite a nakrájajte na hrubšie kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte maslo a opražte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte kúsky králika a opečte ich zo všetkých strán, kým nezhnednú.
  5. Posypeme múkou a premiešame, aby sa obalila každá časť mäska.
  6. Pridáme nakrájaný kel a vývar. Dochutíme soľou a korením.
  7. Zakryjeme a dusíme na miernom ohni približne 45-60 minút, kým mäso nie je mäkké a šťavy sa zredukujú.
  8. Servírujte zapekaný králik s kelom s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovým pyré alebo chlebom.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto lahodnom pokrme!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *