Králik pečený na pive a cesnaku

Králik pečený na pive a cesnaku je vynikajúci tradičný obed, ktorý môže evokovať príjemné spomienky na babičkine varenie. Tu je jednoduchý recept, ak sa chcete pokúsiť uvariť túto chutnú pochúťku:

Suroviny:

  • 1 králik (rozrezaný na porcie)
  • 2 cibule (nakrájané na kolieska)
  • 4 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 poháre tmavého piva
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Králik pečený na pive a cesnaku

Postup:

  1. Králika si rozrežeme na porcie, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V hrnci zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme, kým cibuľa nie je mäkká a číra.
  3. Pridáme kúsok králika a opekáme z každej strany, kým nezhnedne. Potom pridáme ďalší kúsok králika a opakujeme proces, kým neopečieme všetky kúsky.
  4. Po opečení všetkých kúskov králika, v hrnci pridáme pivo a necháme povariť. Pokvapkáme niekoľko kvapiek piva na králika na ozdobu.
  5. Znížime teplotu a dusíme pod pokrievkou asi 1 až 1,5 hodiny, až kým mäso nie je jemné a mäkké.
  6. Podávame s prílohou podľa vlastnej voľby, ako sú varené zemiaky, knedľa alebo cestoviny. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou pre ozdobu.

Užite si tento tradičný a chutný králik pečený na pive a cesnaku, a dúfam, že vám pripomenie vynikajúce jedlá z babičkinej kuchyne!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *