Grilované medovo-horčicové krídelká s cuketou

Recept na grilované medovo-horčicové krídelká s cuketkou:

Suroviny:

  • 500 g krídeliek od kurčiat
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 veľká cuketa (nakrájaná na plátky)

 

Grilované medovo-horčicové krídelká s cuketou

Postup:

  1. V malej miske zmiešajte med, horčicu, sójovú omáčku, cesnak, mletú papriku, soľ a čierne korenie.
  2. Krídelká od kurčiat dôkladne opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  3. Vložte krídelká do misky s marinádou a nechajte ich lúhovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín alebo cez noc v chladničke.
  4. Počas čakania si pripravte grilovací olej alebo použite bylinkový olej na potretie mriežky grilu.
  5. Po marinácii krídeliek zohrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  6. Grilujte krídelká asi 5-7 minút na každej strane, pravidelne ich obracajte.
  7. Cuketu pokvapkajte olejom a grilujte ju asi 2-3 minúty na každej strane, kým nie je hebká a zlatistá.
  8. Po upečení odstráňte krídelká a cuketu z grilu, nechajte ich chvíľu odpočívať, aby sa mäso dostalo.

Servírujte grilované medovo-horčicové krídelká s grilovanou cuketou ako hlavné jedlo alebo ako súčasť šťavnatejho obeda alebo večere. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *