Kuracie prsia s kukuricou na smotane sú skvelým a obľúbeným jedlom, ktoré sa dá pripraviť na mnoho rôznych spôsobov. V nasledujúcich receptoch vám predstavím sedem výnimočných a chutných variácií tohto pokrmu, ktoré určite vyskúšate.
1. Klasické kuracie prsia s kukuricou na smotane
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 konzerva sladkej kukurice
- 200 ml smotany na varenie
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ, korenie, čerstvé bylinky (napr. petržlen)
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte dozlatista.
- Pridajte rozdrvený cesnak a krátko orestujte.
- Kuracie prsia nakrájajte na kocky, osolte a okoreňte. Pridajte ich na panvicu a opečte, kým nie sú zlatisté.
- Pridajte kukuricu a smotanu. Varíme na miernom ohni približne 10 minút, kým sa pokrm nezačne zhusťovať.
- Na záver posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžou alebo cestovinami.
2. Pikantné kuracie prsia s kukuricou a syrom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 konzerva sladkej kukurice
- 200 ml smotany na varenie
- 150 g strúhaného syra (napr. čedar)
- 1 čili paprička
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Cibuľu nakrájajte na kocky a cesnak na plátky. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu do zlatista.
- Pridajte nakrájané kuracie prsia a orestujte do hnedasta. Potom pridajte nasekanú čili papričku.
- Pridajte kukuricu a smotanu a varte na miernom ohni 10 minút.
- Na záver pridajte strúhaný syr, premiešajte, nechajte roztopiť a podávajte s chlebom alebo knedľou.
3. Kuracie prsia s kukuricou na smotane a bylinkovým maslom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 konzerva sladkej kukurice
- 200 ml smotany
- 100 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- Čerstvé bylinky (rozmarín, tymián)
- Soľ, korenie
Postup:
- Maslo nechajte na izbovej teplote, aby zmäklo. Pridajte nasekané bylinky a cesnak, premiešajte.
- Kuracie prsia opečte na panvici do zlatista.
- Pridajte kukuricu a smotanu, varte tak, aby sa všetko spojilo.
- Na záver pridajte bylinkové maslo a nechajte ho roztopiť. Podávajte s kašou alebo zemiakovou prílohou.
4. Kuracie prsia s kukuricou na smotane s karí
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 konzerva sladkej kukurice
- 200 ml smotany
- 2 lyžice kurkumy
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ, korenie, koriander na ozdobu
Postup:
- Na panvici s olejom orestujte nakrájanú cibuľu.
- Pridajte kuracie prsia nakrájané na kocky a restujte do zlatista.
- Pridajte kurkumu a premiešajte. Potom pridajte kukuricu a smotanu.
- Varíme, kým sa všetko neprepojí a zreductionuje.
- Ozdobte koriandrom a podávajte s basmati ryžou.
5. Klasické kuracie prsia na smotane s kukuricou a hubami
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 konzerva sladkej kukurice
- 200 ml smotany
- 200 g hub (čerstvé alebo mrazené)
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Na rozohriatej panvici orestujte cibuľu do sklovita, pridajte nakrájané huby a restujte, kým nezmäknú.
- Pridajte kuracie prsia a opečte do zlatista.
- Pridajte kukuricu a smotanu, varte na miernom ohni, kým sa pokrm nezredukuje.
- Podávajte s čerstvým chlebom alebo cestovinami.
6. Kuracie prsia s kukuricou a avokádovým dipom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 konzerva sladkej kukurice
- 200 ml smotany
- 1 zrelé avokádo
- 1 limetka
- Soľ, korenie, čerstvá koriandrová vňať
Postup:
- Kuracie prsia nakrájajte na stripsy, osolte a okoreňte. Opečte na panvici do zlatista.
- Pridajte kukuricu a smotanu, varte 10 minút.
- Na dipu rozmixujte avokádo, šťavu z limetky, soľ a korenie, pridajte nasekanú koriandrovú vňať.
- Podávajte kuracie prsia s kukuricou a avokádovým dipom.
7. Kuracie prsia s kukuricou na smotane so zeleninovým šalátom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 konzerva sladkej kukurice
- 200 ml smotany
- 1/2 uhorky
- 1 paradajka
- 1 paprika
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ, korenie, ocot
Postup:
- Kuracie prsia orestujte na panvici do zlatista a pridajte kukuricu a smotanu. Varíme 10 minút.
- Na šalát nakrájajte uhorku, paradajku a papriku. Zmiešajte s olivovým olejom, soľou, korením a octom.
- Podávajte kuracie prsia s kukuricou spolu so zeleninovým šalátom.
Každá z týchto variácií na tému kuracie prsia s kukuricou na smotane ponúka niečo jedinečné. Môžete si vybrať tú, ktorá vám najviac vyhovuje, alebo experimentovať a kombinovať ingrediencie podľa vlastných preferencií. Dúfam, že si tieto recepty užijete! Bon appétit!
Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 1 konska kukurica
– 250 ml smotany na varenie
– 2 lyzice oleja
– soľ, mleté čierne korenie
Kuracie prsia s kukuricou na smotane
Postup:
1. Kuracie prsia nakrajame na rovnake kusky a osolime a okorenime.
2. Na panvici na rozohriatom oleji opecieme kuracie prsia z oboch stran, az kym nebudu zlate.
3. Pridame kukuricu a prepecieme ju spolu s kuracim masom.
4. Pridame smotanu a povarime asi 10-15 minut, kym omacka nezhustne.
5. Podavame s dusenym ryziom alebo zemiakovou kasou.
Dobru chut!