Rád vám představím starý recept na klobásy po slovensky. Tu je:

Suroviny:

  • 1 kg bravčového mäsa (nasekaného na malé kúsky)
  • 500 g hovädzieho mäsa (nasekaného na malé kúsky)
  • 150 g slaniny (nasekanej na malé kúsky)
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička majoránky
  • 1 strúčik cesnaku (olúpaný a nadrobený)
  • 100 ml vody
  • bravčové črevá na naplnenie

 

Starý recept na klobásy

Postup:

  1. V hrnčeku zmiešajte bravčové a hovädzie mäso, slaninu, soľ, mletú papriku, majoránku a nadrobený cesnak.
  2. Pridajte vodu a dôkladne všetko premiešajte.
  3. Nechajte zmes odpočinúť v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa chute prepojili.
  4. Počas tohto času namočte bravčové črevá do studenej vody a opláchnite ich.
  5. Po dostatočnom odpočinku zmesí naplňte bravčovými črevami a uzavrite uzlom alebo kolíkom.
  6. Klobásy môžete buď grilovať alebo piecť v predhriatej rúre na 180 °C približne 40-50 minút, až budú zlatisté a vnútri dobre prepečené.

Pamätajte si, že presný čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od sily rúry a hrúbky klobás. Vždy odporúčam skontrolovať ich vnútornú teplotu, ktorá by mala dosiahnuť približne 70 °C, aby ste sa uistili, že sú hotové.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *