Kurací steak s pečenými zemiakmi a šalátom

Ak hľadáte recept na kurací steak s pečenými zemiakmi a šalátom, tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 2 kuracie prsia
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • 4 zemiaky
  • 1 hlávka šalátu (napríklad šalátový list)
  • 1 paradajka
  • 1 uhorka
  • 1 cibuľa
  • 1/2 citróna
  • Cesnakový olej alebo dressig podľa chuti

 

Kurací steak s pečenými zemiakmi a šalátom

Postup:

  1. Kuracie prsia si opláchnite studenou vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. Prsia jemne naklepeme, aby boli rovnomerne hrubé. Osolíme a okoreníme čiernym korením.
  3. Rozohrejeme panvicu na strednom ohni a pridáme trochu olivového oleja.
  4. Prsia opečieme z oboch strán dozlatista. Môže to trvať približne 4-6 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky mäsa. Ak si nie ste istí, môžete použiť teplomer na mäso, ktorý by mal ukázať 75 °C vnútri. Zaiste je najlepšie, keď je kuracie mäso dobre prepečené, nemá ísť krvavé.
  5. Po upečení kuracie prsia necháme chvíľu odpočinúť, potom ich nakrájame na tenké plátky.
  6. Zemiaky dobre očistíme od šupky a nakrájame na polovičky alebo štvrtiny, podľa veľkosti. Môžeme použiť najlepšie pevné odrody, ako napríklad Charlotte.
  7. Zemiaky navrstvíme na pekáč, pokropíme olivovým olejom a posolíme.
  8. Pekáč s zemiakmi vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 20-25 minút, kým nebudú zemiaky vonku a vo vnútri mäkké a zlatisto hnedej farby.
  9. Počas pečenia zemiakov si pripravíme šalát. Opláchneme a nakrájame šalátový list, paradajku, uhorku a cibuľu na plátky.
  10. V miske zmiešame citrónovú šťavu a cesnakový olej alebo dressig podľa chuti. Touto zmesou polievame pripravený šalát a miešame, aby sa prísady správne spojili.
  11. Do miery možností podávame teplé kuracie plátky s pečenými zemiakmi a čerstvým šalátom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutného kuracieho steaku s pečenými zemiakmi a šalátom!

 

2)

Ingrediencie:

Na kurací steak:

  • 4 kuracie prsia (bez kože a kostí)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 citrón (šťava)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného alebo čerstvého rozmarínu (voliteľné)

Na pečené zemiaky:

  • 800 g zemiakov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Na šalát:

  • 150 g čerstvého rímskeho šalátu (alebo iného obľúbeného)
  • 1 uhorka
  • 2 stredné paradajky
  • 1/2 červenej cibule
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice jablčného octu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Príprava kuracieho steaku:

    • Kuracie prsia umyjeme a osušíme. V miske zmiešame olivový olej, prelisovaný cesnak, šťavu z citróna, soľ, čierne korenie a rozmarín (ak používame). Touto marinádou potrieme kuracie prsia a necháme aspoň 30 minút marinovať.
  2. Príprava pečených zemiakov:

    • Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na štvrtinky alebo mesiačiky. V miske ich zmiešame s olivovým olejom, tymiánom, soľou a korením.
    • Takto pripravené zemiaky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 30-35 minút, alebo kým nie sú zlatisté a chrumkavé. Počas pečenia ich občas premiešame.
  3. Smaženie kuracieho steaku:

    • Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a kuracie prsia opečieme na strednej teplote zo všetkých strán, približne 6-7 minút na každej strane, alebo kým nie sú prepečené a zlatisté. Uistite sa, že vnútorná teplota kuracieho mäsa dosiahne minimálne 75 °C.
  4. Príprava šalátu:

    • Rímsky šalát opláchneme a natrháme na menšie kusy. Uhorku a paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na tenké prúžky.
    • V miske zmiešame všetky ingrediencie na šalát, pridáme olivový olej, jablčný ocot, soľ a korenie a dobre premiešame.
  5. Podávanie:

    • Na tanier servírujeme kurací steak, vedľa neho pečené zemiaky a šalát. Môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *