Dusené bravčové Dinuguan

Samozrejme! Tu je recept na dusené bravčové Dinuguan:

Zložky:

  • 500 g bravčového mäsa (prednostne bravčová hlava alebo bravčová plece)
  • 1 cibuľa, nasekaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice ryže
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 1 lyžička korenia čili (nepovinné, ak chcete jedlo pikantnejšie)
  • 2 lyžičky soľi
  • 1 šálka bravčovej krvi (k dispozícii v špecializovaných predajniach)

 

Dusené bravčové Dinuguan

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na kocky a osolte.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Dusíme ich, kým nie sú cibuľa hebdavá a mäkká.
  3. Pridajte mäso a dusíme ho, kým sa zmení farba na hnedejšiu.
  4. Pridajte ryžu a nechajte ju opiecť s mäsom.
  5. Pridajte oct a nechajte ho zovrieť.
  6. Pridajte mletú papriku a korenie čili (ak používate).
  7. Znížte teplotu a nechajte dusiť jedlo približne 1 hodinu alebo kým sa mäso nezmäkne.
  8. Pridajte bravčovú krv a miešajte, kým sa omáčka zahustí a získa tmavohnedú farbu.
  9. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ.
  10. Podávajte teplé s rižou alebo koreňovými plodinami.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 800 g bravčového mäsa (napríklad plece alebo krk)
  • 3 šálky bravčovej krvi (môže byť aj kuracia)
  • 2 šálky mäso-skokovej vývaru (alebo vody)
  • 2-3 polievkové lyžice octu (najlepšie ryžového)
  • 2-3 strúčiky cesnaku (čerstvo nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2-3 ks zelených paprík chilli (podľa chuti, nasekané)
  • 1-2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 2-3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na kocky. V hrnci na strednom ohni zahrejeme rastlinný olej.

  2. Smaženie: Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista. Potom pridáme nakrájané bravčové mäso a opekáme ho, kým nezhnedne.

  3. Pridanie korenín: Pridáme soľ, mleté čierne korenie a sójovú omáčku. Dobre premiešame.

  4. Dusenie: Zalejte mäso vyvarom alebo vodou a pridajte ocot. Zakryte hrniec a nechajte dusiť na nízkej teplote približne 30-40 minút, kým mäso nezmäkne.

  5. Pridanie krvi: Po upečenom mäse pomaly pridajte bravčovú krv a dôkladne premiešajte, aby sa všetko dobre spojilo. Nechajte variť ešte 10-15 minút, kým sa jedlo nezhustne. Počas varenia môžete pridať aj nasekané zelené papriky chilli, ak chcete, aby bolo jedlo pikantnejšie.

  6. Dokončenie: Skontrolujte dochutenie a ak je potrebné, pridajte ďalšiu soľ alebo ocot podľa chuti.

  7. Servírovanie: Dinuguan podávajte horúce, najlepšie s ryžou alebo kúsok tradičného chleba. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *