Samozrejme! Tu je recept na dusené bravčové Dinuguan:

Zložky:

  • 500 g bravčového mäsa (prednostne bravčová hlava alebo bravčová plece)
  • 1 cibuľa, nasekaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice ryže
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 1 lyžička korenia čili (nepovinné, ak chcete jedlo pikantnejšie)
  • 2 lyžičky soľi
  • 1 šálka bravčovej krvi (k dispozícii v špecializovaných predajniach)

 

Dusené bravčové Dinuguan

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na kocky a osolte.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Dusíme ich, kým nie sú cibuľa hebdavá a mäkká.
  3. Pridajte mäso a dusíme ho, kým sa zmení farba na hnedejšiu.
  4. Pridajte ryžu a nechajte ju opiecť s mäsom.
  5. Pridajte oct a nechajte ho zovrieť.
  6. Pridajte mletú papriku a korenie čili (ak používate).
  7. Znížte teplotu a nechajte dusiť jedlo približne 1 hodinu alebo kým sa mäso nezmäkne.
  8. Pridajte bravčovú krv a miešajte, kým sa omáčka zahustí a získa tmavohnedú farbu.
  9. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ.
  10. Podávajte teplé s rižou alebo koreňovými plodinami.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *