Samozrejme! Tu je recept na dusené bravčové Dinuguan:
Zložky:
- 500 g bravčového mäsa (prednostne bravčová hlava alebo bravčová plece)
- 1 cibuľa, nasekaná na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice ryže
- 2 lyžice octu
- 2 lyžičky mletej papriky
- 1 lyžička korenia čili (nepovinné, ak chcete jedlo pikantnejšie)
- 2 lyžičky soľi
- 1 šálka bravčovej krvi (k dispozícii v špecializovaných predajniach)
Dusené bravčové Dinuguan
Postup:
- Mäso nakrájajte na kocky a osolte.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Dusíme ich, kým nie sú cibuľa hebdavá a mäkká.
- Pridajte mäso a dusíme ho, kým sa zmení farba na hnedejšiu.
- Pridajte ryžu a nechajte ju opiecť s mäsom.
- Pridajte oct a nechajte ho zovrieť.
- Pridajte mletú papriku a korenie čili (ak používate).
- Znížte teplotu a nechajte dusiť jedlo približne 1 hodinu alebo kým sa mäso nezmäkne.
- Pridajte bravčovú krv a miešajte, kým sa omáčka zahustí a získa tmavohnedú farbu.
- Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ.
- Podávajte teplé s rižou alebo koreňovými plodinami.
Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.
2)
Ingrediencie:
- 800 g bravčového mäsa (napríklad plece alebo krk)
- 3 šálky bravčovej krvi (môže byť aj kuracia)
- 2 šálky mäso-skokovej vývaru (alebo vody)
- 2-3 polievkové lyžice octu (najlepšie ryžového)
- 2-3 strúčiky cesnaku (čerstvo nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 2-3 ks zelených paprík chilli (podľa chuti, nasekané)
- 1-2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
- 2-3 polievkové lyžice rastlinného oleja
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)
Postup:
-
Príprava mäsa: Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na kocky. V hrnci na strednom ohni zahrejeme rastlinný olej.
-
Smaženie: Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista. Potom pridáme nakrájané bravčové mäso a opekáme ho, kým nezhnedne.
-
Pridanie korenín: Pridáme soľ, mleté čierne korenie a sójovú omáčku. Dobre premiešame.
-
Dusenie: Zalejte mäso vyvarom alebo vodou a pridajte ocot. Zakryte hrniec a nechajte dusiť na nízkej teplote približne 30-40 minút, kým mäso nezmäkne.
-
Pridanie krvi: Po upečenom mäse pomaly pridajte bravčovú krv a dôkladne premiešajte, aby sa všetko dobre spojilo. Nechajte variť ešte 10-15 minút, kým sa jedlo nezhustne. Počas varenia môžete pridať aj nasekané zelené papriky chilli, ak chcete, aby bolo jedlo pikantnejšie.
-
Dokončenie: Skontrolujte dochutenie a ak je potrebné, pridajte ďalšiu soľ alebo ocot podľa chuti.
-
Servírovanie: Dinuguan podávajte horúce, najlepšie s ryžou alebo kúsok tradičného chleba. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!