Dusené bravčové Dinuguan

Samozrejme! Tu je recept na dusené bravčové Dinuguan:

Zložky:

  • 500 g bravčového mäsa (prednostne bravčová hlava alebo bravčová plece)
  • 1 cibuľa, nasekaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice ryže
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 1 lyžička korenia čili (nepovinné, ak chcete jedlo pikantnejšie)
  • 2 lyžičky soľi
  • 1 šálka bravčovej krvi (k dispozícii v špecializovaných predajniach)

 

Dusené bravčové Dinuguan

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na kocky a osolte.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Dusíme ich, kým nie sú cibuľa hebdavá a mäkká.
  3. Pridajte mäso a dusíme ho, kým sa zmení farba na hnedejšiu.
  4. Pridajte ryžu a nechajte ju opiecť s mäsom.
  5. Pridajte oct a nechajte ho zovrieť.
  6. Pridajte mletú papriku a korenie čili (ak používate).
  7. Znížte teplotu a nechajte dusiť jedlo približne 1 hodinu alebo kým sa mäso nezmäkne.
  8. Pridajte bravčovú krv a miešajte, kým sa omáčka zahustí a získa tmavohnedú farbu.
  9. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ.
  10. Podávajte teplé s rižou alebo koreňovými plodinami.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 800 g bravčového mäsa (napríklad plece alebo krk)
  • 3 šálky bravčovej krvi (môže byť aj kuracia)
  • 2 šálky mäso-skokovej vývaru (alebo vody)
  • 2-3 polievkové lyžice octu (najlepšie ryžového)
  • 2-3 strúčiky cesnaku (čerstvo nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2-3 ks zelených paprík chilli (podľa chuti, nasekané)
  • 1-2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 2-3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na kocky. V hrnci na strednom ohni zahrejeme rastlinný olej.

  2. Smaženie: Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista. Potom pridáme nakrájané bravčové mäso a opekáme ho, kým nezhnedne.

  3. Pridanie korenín: Pridáme soľ, mleté čierne korenie a sójovú omáčku. Dobre premiešame.

  4. Dusenie: Zalejte mäso vyvarom alebo vodou a pridajte ocot. Zakryte hrniec a nechajte dusiť na nízkej teplote približne 30-40 minút, kým mäso nezmäkne.

  5. Pridanie krvi: Po upečenom mäse pomaly pridajte bravčovú krv a dôkladne premiešajte, aby sa všetko dobre spojilo. Nechajte variť ešte 10-15 minút, kým sa jedlo nezhustne. Počas varenia môžete pridať aj nasekané zelené papriky chilli, ak chcete, aby bolo jedlo pikantnejšie.

  6. Dokončenie: Skontrolujte dochutenie a ak je potrebné, pridajte ďalšiu soľ alebo ocot podľa chuti.

  7. Servírovanie: Dinuguan podávajte horúce, najlepšie s ryžou alebo kúsok tradičného chleba. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

20 Komentárov

  1. Miloš123 píše:

    Tento recept na Dinuguan vyzerá fantasticky! Milujem, keď sú jedlá chutné a zároveň jednoduché na prípravu. Určite ho vyskúšam tento víkend, ďakujem za zdieľanie! Dúfam, že aj ostatní budú mať takú dobrú chuť ako ja.

  2. ZuzkaKucharka píše:

    Wow, Dinuguan vyzerá skvele! Nikdy som to neskúsila, ale teraz ma to veľmi láka. Určite sa do toho pustím. Vždy sa teším na nové recepty a tento je skvelý prírastok do mojej kuchyne!

  3. PetríkMňam píše:

    Tento recept je jednoducho úžasný! Nemôžem uveriť, ako ľahko sa to dá pripraviť. Bravčová krv pridáva unikátnu chuť a ja som nadšený z toho, že to skúsim. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. JanaSkvelá píše:

    Dinuguan je tradičné jedlo a tento recept vyzerá super! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Každý by mal aspoň raz zažiť túto chuťovku. Ďakujem za zdieľanie týchto skvelých tipov!

  5. KuboVarenie píše:

    Toto je presne to jedlo, ktoré potrebujem vo svojom repertoári! Skvelé ingrediencie a postup je jasný. Určite ho vyskúšam čoskoro a teším sa na výsledok! Veľká vďaka za tento úžasný recept.

  6. RóbertSmajlík píše:

    Fíha, Dinuguan ma vždy fascinoval! Tento recept vyzerá veľmi chutne a príprava nie je zložitá. Teším sa na to, až ho pripravím pre rodinu. Som si istý, že im to bude chutiť!

  7. "BublinkováJanka" píše:

    „Tak toto musí byť delikatesa! Nikdy som nejedla Dinuguan, ale po prečítaní tohto receptu mám obrovskú chuť ho vyskúšať. Verím, že mi výjde tak dobre ako na obrázku!“

  8. "SamkoNadšenec" píše:

    „Recept na Dinuguan? To je super správa pre moju kuchyňu! Chcem ochutnať niečo nové a toto vyzerá ako perfektný kandidát. Ďakujem za inšpiráciu a určite napíšem späť o mojich skúsenostiach.“

  9. "FeroZeleninka" píše:

    „Tento článok ma veľmi zaujal! Recept na Dinuguan vyzerá jednoducho fantasticky a už sa teším na jeho prípravu. Takéto jedlá robia každodenné varenie omnoho zábavnejšie.“

  10. "NikaDobruchut" píše:

    „Nemôžem uveriť, aké jednoduché sú tieto pokyny! Určite skúsim Dinuguan hneď zajtra večer pre rodinu. Sme všetci milovníci dobrého jedla a myslím si, že toto bude hit.“

  11. Kocurik123 píše:

    Tento recept na Dinuguan je naozaj skvelý! Nikdy by som nepovedal, že bravčová krv môže byť taká chutná. Určite to vyskúšam a budem sa tešiť na to, ako to dopadne. Dúfam, že bude chutiť celej rodine!

  12. VeselySrdce píše:

    Wow, tento recept vyzerá úžasne! Nikdy som neskúšal Dinuguan, ale po prečítaní postupu mám chuť ísť hneď do kuchyne. Určite ho pripravím na rodinné stretnutie. Ďakujem za zdieľanie!

  13. SladkyMacko píše:

    Toto jedlo ma veľmi zaujalo! Kombinácia prísad je fantastická a určite pridá úžasnú chuť. Teším sa, ako si pripravím Dinuguan a prekvapím svojich priateľov. Určite sa im to bude páčiť!

  14. CokoladovyKral píše:

    Dinuguan vyzerá skvele! Mám rád jedlá s bohatou chuťou a toto určite spĺňa moje očakávania. Hlavne tá kombinácia octu a korenín je niečo, čo musím vyskúšať. Určite sa teším na výsledok!

  15. ZelenyDelfin píše:

    Som nadšený z tohoto receptu! Dinuguan vyzerá ako perfektné jedlo pre všetkých milovníkov mäsa. Vždy som chcel skúsiť niečo nové a toto je ideálny kandidát. Ďakujem za inšpiráciu!

  16. PohodovyFrajersky píše:

    Skvelý recept! Dinuguan vyzerá chutne a určite si ho pripravím aj doma. Máte pravdu s tým, že bravčová krv dáva jedlu úplne inú dimenziu chuti. Teším sa na túto novinku vo svojej kuchyni!

  17. Bubulak100 píše:

    ‚Dinuguan‘ je niečo, čo som nikdy nepočul predtým, ale vyzerá to veľmi lákavo! Už teraz rozmýšľam o tom, aké by bolo skvelé podávať ho s ryžou. Myslím si, že bude mať úspech u všetkých mojich hostí.

  18. -Majko- píše:

    ‚Dinuguan‘ ma úplne dostal! Mám rád experimentovanie v kuchyni a tento recept sa zdá ako perfektný spôsob, ako zaujať rodinu pri obede. Teším sa na jeho prípravu a dúfam, že bude tak chutný ako vyzerá!

  19. #ZabavnyKocur# píše:

    ‚Mmm…Dinuguan!‘ Toto jedlo musím rozhodne vyskúšať! Milujem pikantné chute a kombinácia ingrediencií ma úplne nadchla. Ďakujem za tento skvelý recept – nemôžem sa dočkať jeho ochutnania!

  20. _HravyPalco_ píše:

    ‚Wow!‘ Neviem sa dočkať kedy pripravím tento chutný Dinuguan doma! Rád objavujem nové chute a tentokrát ma ten recept fakt zaujal! Dúfam, že skončíme so všetkými priateľmi pri dobrom jedle.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *