Recept 1: Kuracie prsia s kečupom a bylinkovým maslom
Tento recept na kuracie prsia s kečupom a bylinkovým maslom je nielen jednoduchý, ale aj veľmi lahodný. Kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa, sladkého kečupu a voňavého bylinkového masla vám zaručene prinesie jedinečný gastronomický zážitok.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 150 g kečupu
- 1 väčší strúčik cesnaku (môžete pridať aj viac, podľa chuti)
- 1 čajová lyžička medu (na vyváženie kyslosti)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 50 g masla
- Čerstvé bylinky (napr. petržlenová vňať, bazalka, tymián)
- Olivový olej na opekanie
Postup:
- Príprava marinády: V malej miske zmiešajte kečup, nastrúhaný cesnak a med. Dobře premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili, a nechajte marinádu odpočívať, aby sa chute prepojili.
- Príprava kuracích pŕs: Kuracie prsia opláchnite a osušte papierovými utierkami. Následne ich jemne naklepte, aby sa rovnomerne prepekli. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
- Marinovanie: Kuracie prsia vložte do marinády a nechajte ich aspoň 30 minút marinovať. Ideálne je, ak ich necháte marinovať v chladničke cez noc, aby sa chute skutočne ukázali naplno.
- Príprava bylinkového masla: Medzitým pripravte bylinkové maslo. Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote a potom doň pomiešajte nasekané čerstvé bylinky. Môžete pridať aj trochu cesnaku, soli a citrónovej šťavy podľa chuti. Všetko dobre premiešajte a vytvorte zmes, ktorú uložíte do chladničky.
- Opekanie kuracích pŕs: Na panvici rozpálte olivový olej a pridajte marinované kuracie prsia. Opečte ich na strednom ohni z každej strany asi 6-7 minút, kým nie sú zlatohnedé a prepečené. Ak sa na panvici tvorí karamelizovaná marináda, ochutnajte ju a podľa potreby pridajte trochu vody, aby sa zabránilo jej pripečeniu.
- Servírovanie: Keď sú kuracie prsia hotové, preložte ich na tanier a na každé prso položte vrstvu bylinkového masla. Nechajte maslo trošku roztopiť a servírujte so zemiakovou kašou alebo pečenou zeleninou ako prílohu. Tento pokrm môžete posypať čerstvými bylinkami na ozdobenie.
Recept 2: Rýchly zapekaný pokrm s kuracími prsiami a kečupom
Tento jednoduchý a chutný zapekaný pokrm s kuracími prsiami a kečupom je skvelou voľbou pre rýchlu večeru. Je lahodný a kombinácia ingrediencií dodáva jedlu úžasnú chuť.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g kečupu
- 200 g strúhaného syra (ľubovoľného, ale najlepšie mozzarella alebo cheddar)
- 1 väčšia cibuľa
- 2 stredné paradajky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky alebo oregana
Postup:
- Príprava kuracích pŕs: Kuracie prsia umyte a nakrájajte na menšie kocky. Osoľte, okoreňte a pridajte sušenú bazalku (alebo oregano). Dobre premiešajte.
- Cibuľa a paradajky: Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Opečte ju dozlatista a potom pridajte nakrájané paradajky. Varíme 3-4 minúty, až paradajky pustia šťavu.
- Pridanie kuracích pŕs: K cibuli a paradajkám pridajte nakrájané kuracie prsia a varte na strednom ohni, kým nie sú kuracie prsia hotové a nebudú mať ružové farby (asi 10 minút).
- Príprava zapekania: Rúru predhrejte na 180°C. Kuraciu zmes preložte do zapekacej misky. Navrch nalejte kečup rovnomerne, aby pokryl celé mäso. Potom posypte strúhaným syrom.
- Zapečenie: Pridajte zapekanú misku do predhriatej rúry a pečte asi 20-25 minút, až kým sa syr neroztopí a nezačne zlatista hnednúť.
- Servírovanie: Tento chutný zapekaný pokrm podávajte s čerstvou zeleninou alebo šalátom. Je to skvelý a rýchly spôsob, ako pripraviť jedlo, ktoré zasýti a poteší aj tých najnáročnejších stravníkov.
Tento recept na zapekané kuracie prsia s kečupom a syrom je ideálny na rodinnú večeru, ale aj na pohostenie priateľov. Obe jedlá sú jedinečné a lahodné, pričom ponúkajú rôzne spôsoby, ako si vychutnať kuracie prsia s kečupom. Dobrú chuť!
Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 4 lyžice kečupu
– soľ a korenie
– olivový olej
Kuracie prsia s kečupom
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
2. Na panvici si rozohrejeme trochu olivového oleja a prsia opekáme z oboch strán.
3. Potom pridáme do panvice kečup, soľ, korenie a necháme ešte chvíľu dusiť.
4. Kuracie prsia podávame teplé, ideálne s prílohou ako ryža, zemiak alebo cestoviny.
Dobrú chuť!