Pretlak na pizzu:

  • 400 g zrelých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, nasekaná
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného bazalku
  • 1 lyžička cukru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Pretlak na pizzu, špagety, makaróny

  1. Paradajky zbavte stoniek, nakrájajte na polovice a zbavte ich vnitorných častí.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.
  3. Opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
  4. Pridajte k tomu paradajky a nechajte ich variť na strednom ohni približne 15 minút, aby sa pretlak zhustil.
  5. Pridajte sušené bylinky, cukor, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
  6. Pokračujte varením pretlaku ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne prepojili.
  7. Nechajte pretlak vychladnúť a potom ho môžete použiť na pripravenie vynikajúcej pizze!

Omáčka na špagety:

  • 400 g zrelých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, nasekaná
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného bazalku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  1. Paradajky zbavte stoniek, nakrájajte na polovice a zbavte ich vnitorných častí.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.
  3. Opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
  4. Pridajte k tomu paradajky a nechajte ich variť na strednom ohni približne 15 minút, aby sa omáčka zhustila.
  5. Pridajte sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
  6. Pokračujte varením omáčky ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne prepojili.
  7. Omáčku nechajte vychladnúť a potom ju môžete použiť na polievanie špagiet!

Omáčka na makaróny:

  • 400 g zrelých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, nasekaná
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného bazalku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  1. Paradajky zbavte stoniek, nakrájajte na polovice a zbavte ich vnitorných častí.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.
  3. Opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
  4. Pridajte k tomu paradajky a nechajte ich variť na strednom ohni približne 15 minút, aby sa omáčka zhustila.
  5. Pridajte sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
  6. Pokračujte varením omáčky ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne prepojili.
  7. Omáčku nechajte vychladnúť a potom ju môžete použiť na obalenie makarónov!

Dúfam, že tieto recepty vám pomôžu pri príprave vynikajúcich jedál. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *