Pretlak na pizzu:
- 400 g zrelých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nasekaná
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného bazalku
- 1 lyžička cukru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Pretlak na pizzu, špagety, makaróny
- Paradajky zbavte stoniek, nakrájajte na polovice a zbavte ich vnitorných častí.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.
- Opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte k tomu paradajky a nechajte ich variť na strednom ohni približne 15 minút, aby sa pretlak zhustil.
- Pridajte sušené bylinky, cukor, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Pokračujte varením pretlaku ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne prepojili.
- Nechajte pretlak vychladnúť a potom ho môžete použiť na pripravenie vynikajúcej pizze!
Omáčka na špagety:
- 400 g zrelých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nasekaná
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného bazalku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Paradajky zbavte stoniek, nakrájajte na polovice a zbavte ich vnitorných častí.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.
- Opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte k tomu paradajky a nechajte ich variť na strednom ohni približne 15 minút, aby sa omáčka zhustila.
- Pridajte sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Pokračujte varením omáčky ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne prepojili.
- Omáčku nechajte vychladnúť a potom ju môžete použiť na polievanie špagiet!
Omáčka na makaróny:
- 400 g zrelých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nasekaná
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného bazalku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Paradajky zbavte stoniek, nakrájajte na polovice a zbavte ich vnitorných častí.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.
- Opražte cibuľu a cesnak dozlatista.
- Pridajte k tomu paradajky a nechajte ich variť na strednom ohni približne 15 minút, aby sa omáčka zhustila.
- Pridajte sušené bylinky, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Pokračujte varením omáčky ešte 10 minút, aby sa všetky chute pekne prepojili.
- Omáčku nechajte vychladnúť a potom ju môžete použiť na obalenie makarónov!
Dúfam, že tieto recepty vám pomôžu pri príprave vynikajúcich jedál. Dobrú chuť!