Tu máte jednoduchý recept na rolky z mletého mäsa so zelerom:
Suroviny:
- 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej múčky
- 1 stredne veľký zeler
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- soľ a korenie podľa chuti
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice oleja
Rolky z mletého mäsa so zelérom
Postup:
- Zeler ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky.
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme zeler, až kým sa nezmäkne. Potom ho scedíme.
- V miske zmiešame mleté mäso, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame.
- Na doske naformujeme do misky, ktorú mierne olejte, mäsovú zmes. Položíme prúžok zeleru a zarolujeme. Postup opakujeme s ďalšími rolkami.
- Na panvici zohrejeme olej a pridáme rolky. Opečieme ich zo všetkých strán, až kým nespotrebujeme všetku mäsovú zmes.
- Podávame s prílohou podľa vlastnej voľby, napríklad s ryžou alebo zemiakmi.
Dobrú chuť!