Kuracie rezne v zemiakovej placke

Ak hľadáte recept na kuracie rezeň, ktorý môžete podávať s zemiakovou plackou, tu je jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 vajcia
  • 1 šálka strúhanky
  • 1 šálka múky
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Pre zemiakovú placku:

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky múky
  • soľ
  • maslo na pečenie

 

Kuracie rezne v zemiakovej placke

Postup:

  1. Kuracie prsia poriadne umyte a nakrájajte na tenké rezeňe.
  2. V miske dajte vajcia a ľahko ich rozšľahajte vidličkou.
  3. V inej mise zmiešajte strúhanku, múku, soľ a čierne korenie podľa chuti.
  4. Ponorte jeden kúsok kuracieho mäsa do vajec a potom ho obaľte v zmesi s múkou a strúhankou. Uistite sa, že je celý povrch mäsa pokrytý.
  5. Postup opakujte so všetkými kúskami mäsa.
  6. Rozohrejte panvicu a pridajte do nej dostatok olivového oleja na pokrytie dna.
  7. Kuracie rezne opečte na panvici z každej strany do zlatista.
  8. Na druhej panvici rozpustite maslo a pripravte zemiakovú placku.
  9. Zemiaky olúpte, nastrúhajte a vyklopte na čistú utierku. Utierkou dôkladne vycieľte prebytočnú tekutinu.
  10. Do misky pridajte nastrúhané zemiaky, vajce, múku a soľ podľa chuti. Všetko dobre premiešajte.
  11. Rozohrejte panvicu a na každú placku použite malé množstvo zmesi. Plechovkou na panvici ju mierne povytláčajte a pečte z obidvoch strán do zlatista.
  12. Po upečení placky položte na tanier a položte na ne kuracie rezne.
  13. Podávajte s rôznymi prílohami, ako napríklad šalátom či zeleninovou oblohou.

Dúfam, že Vám tento recept pomôže pri príprave skvelých kuracích rezeňov s zemiakovou plackou! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *