Ak hľadáte recept na kuracie rezeň, ktorý môžete podávať s zemiakovou plackou, tu je jednoduchý návod:
Suroviny:
- 4 kuracie prsia
- 2 vajcia
- 1 šálka strúhanky
- 1 šálka múky
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Pre zemiakovú placku:
- 4 veľké zemiaky
- 1 vajce
- 1/4 šálky múky
- soľ
- maslo na pečenie
Kuracie rezne v zemiakovej placke
Postup:
- Kuracie prsia poriadne umyte a nakrájajte na tenké rezeňe.
- V miske dajte vajcia a ľahko ich rozšľahajte vidličkou.
- V inej mise zmiešajte strúhanku, múku, soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Ponorte jeden kúsok kuracieho mäsa do vajec a potom ho obaľte v zmesi s múkou a strúhankou. Uistite sa, že je celý povrch mäsa pokrytý.
- Postup opakujte so všetkými kúskami mäsa.
- Rozohrejte panvicu a pridajte do nej dostatok olivového oleja na pokrytie dna.
- Kuracie rezne opečte na panvici z každej strany do zlatista.
- Na druhej panvici rozpustite maslo a pripravte zemiakovú placku.
- Zemiaky olúpte, nastrúhajte a vyklopte na čistú utierku. Utierkou dôkladne vycieľte prebytočnú tekutinu.
- Do misky pridajte nastrúhané zemiaky, vajce, múku a soľ podľa chuti. Všetko dobre premiešajte.
- Rozohrejte panvicu a na každú placku použite malé množstvo zmesi. Plechovkou na panvici ju mierne povytláčajte a pečte z obidvoch strán do zlatista.
- Po upečení placky položte na tanier a položte na ne kuracie rezne.
- Podávajte s rôznymi prílohami, ako napríklad šalátom či zeleninovou oblohou.
Dúfam, že Vám tento recept pomôže pri príprave skvelých kuracích rezeňov s zemiakovou plackou! Dobrú chuť!