Na prípravu tekutej čokoládovej polevy budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 100 gramov horkéj čokolády
- 50 ml smotany
- 1 lyžica medu alebo cukru
Tekutá čokoládová poleva
Postup:
- Drcenú horkú čokoládu dajte do sklenenej misy.
- V hrnci zahrejte smotanu a med (alebo cukor) na mierny ohrev, až kým sa zmes neprohreje, ale nedovoľte jej vrieť.
- Nechajte zmes odstáť asi 1 minútu.
- Nalejte zmes smotany a medu (alebo cukru) na drcenú čokoládu. Nechajte chvíľu stáť, až kým čokoláda začne roztápať.
- Potom začnite miešať zmes, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nevznikne hladká poleva.
- Nechajte polevu chladnúť asi 5 minút, kým ju použijete. Bude mať teplotu, ktorá je vhodná na potiahnutie torty, muffinov alebo iných dezertov.
Ak máte radi tmavšiu polevu, použite horkú čokoládu s vyšším obsahom kakaa. Pre svetlejšiu polevu môžete pridať trochu masla do zmesi.
Pamätajte, že ak chcete polevu ztužiť, je vhodné ju nechať odstáť pri izbovej teplote alebo v chladničke.