Tekutá čokoládová poleva

Na prípravu tekutej čokoládovej polevy budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 100 gramov horkéj čokolády
  • 50 ml smotany
  • 1 lyžica medu alebo cukru

 

Tekutá čokoládová poleva

Postup:

  1. Drcenú horkú čokoládu dajte do sklenenej misy.
  2. V hrnci zahrejte smotanu a med (alebo cukor) na mierny ohrev, až kým sa zmes neprohreje, ale nedovoľte jej vrieť.
  3. Nechajte zmes odstáť asi 1 minútu.
  4. Nalejte zmes smotany a medu (alebo cukru) na drcenú čokoládu. Nechajte chvíľu stáť, až kým čokoláda začne roztápať.
  5. Potom začnite miešať zmes, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nevznikne hladká poleva.
  6. Nechajte polevu chladnúť asi 5 minút, kým ju použijete. Bude mať teplotu, ktorá je vhodná na potiahnutie torty, muffinov alebo iných dezertov.

Ak máte radi tmavšiu polevu, použite horkú čokoládu s vyšším obsahom kakaa. Pre svetlejšiu polevu môžete pridať trochu masla do zmesi.

Pamätajte, že ak chcete polevu ztužiť, je vhodné ju nechať odstáť pri izbovej teplote alebo v chladničke.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *