Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke milujú najmä moje deti. Už od malička im chutí všetko v apradajkovej omáčke. No a mäsové guľky nie su žiadná výnimka.
Vaše deti tiež nepohrdnú týmto jedlom.

Na prípravu mäsových guľiek v paradajkovej omáčke budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 500 g mletého mäsa ( hovädzieho, bravčového alebo kuracieho)
– 1 vajce
– 1 malú cibuľu
– strúhanka
– soľ, korenie, mletá paprika
– olej na smaženie

Pre paradajkovú omáčku:
– 500 g pretlakových paradajok
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, cukor
– olej

Postup:

1. Do misky dajte mleté mäso, vajce, nastrúhanú cibuľu, soľ, korenie a mletú papriku. Dôkladne premiešajte a nechajte odpočívať asi 15 minút.
2. Vytvarujte z mäsovej zmesi malé guľky a obaľte ich vo strúhanku.
3. Na panvici rozohrejte olej a opiekajte guľky zo všetkých strán, kým nebudú pekne zlatisté.
4. Medzitým pripravte paradajkovú omáčku. Nakrájajte cibuľu a cesnak na jemné kúsky a orestujte ich na oleji. Pridajte pretlakové paradajky, osolte, okoreňte, pridajte cukor a varíme asi 20 minút.
5. Hotové mäsové guľky servírujte s paradajkovou omáčkou a podávajte s cestovinou či zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže

2) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže

Potrebujeme:

– 500 g mäsové guľky
– 400 g paradajková omáčka
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie
– olivový olej

Postup:

1. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
2. Pridáme mäsové guľky a krátko ich opečieme, kým nezmenia farbu.
3. Prikryjeme panvicu a necháme guľky dusiť sa asi 15 minút.
4. Potom pridáme paradajkovú omáčku a necháme všetko ešte chvíľu povariť.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakmi
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakmi

3) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakmi

Potrebujeme:
– 500 g mäsa (hovädzie, kuracie alebo bravčové)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 plochá lyžica hladkej múky
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika
– olej na smaženie
– 500 ml vody
– 500 g zemiakov

Postup:
1. Mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme ho.
2. Na panvici si rozpustíme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme naše osolené mäso a orestujeme ho z každej strany.
4. Pridáme hladkú múku, pretlačený cesnak a mletú papriku a všetko orestujeme.
5. Zalejeme vodou a pridáme paradajkový pretlak. Zakryjeme a necháme dusiť asi 30 minút.
6. Medzitým si uvaríme zemiaky v osolenej vode.
7. Keď sú mäsové guľky hotové, zalejeme ich omáčkou a podávame s uvarenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke so špagetami

4) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke so špagetami

Potrebujeme:
– 500 g mäsové guľky
– 500 ml paradajková omáčka
– 400 g špagety
– soľ, korenie, cesnak, bazalka, olivový olej

Postup:
1. Na panvici si rozohrejeme trochu olivového oleja a osmažíme mäsové guľky, kým nie sú pekne prepečené zo všetkých strán.
2. Pridáme nakrájaný cesnak a necháme ho chvíľu orestovať.
3. Potom pridáme paradajkovú omáčku, soľ, korenie a bazalku podľa chuti. Necháme zmes povariť ešte asi 10 minút.
4. Medzitým si uvaríme špagety podľa návodu na obale.
5. Keď sú špagety uvarené, scedíme ich a zmiešame s mäsovými guľkami v paradajkovej omáčke.
6. Podávame ihneď a môžeme posypať nastrúhaným parmezánom.

Tip: Ak máme radi pikantnejšie jedlá, môžeme pridať do omáčky aj niekoľko kúskov chilli papričky. Dobrú chuť!

 

Celkom dobré video.

Recept na mäsové guľky s paradajkami a špagetami │ Zuzana Machová

5) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s mozzarellou

Na prípravu mäsových guličiek v paradajkovej omáčke s mozzarellou budete potrebovať tieto suroviny:

– 500g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 vajce
– 3 PL strúhanej múky
– soľ, korenie, mletá červená paprika
– 1 plechovka krátených paradajok
– 1 čajová lyžička cukru
– 1 guľka mozzarelly
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
– olej na smaženie

Postup:

1. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte. V miske zmiešajte mleté mäso s cibuľou, cesnakom, vajcom, múkou a dochutte soľou, korením a mletou červenou paprikou.
2. Z mäsovej zmesi vytvorte malé guľky a vyprážajte ich vo vyhriatej panvici s olejom dozlatista.
3. V ďalšom hrnci zohrejte olej a orestujte v ňom nakrájanú cibuľu. Pridajte nakrájané paradajky, cukor a nechajte omáčku pomaly dusiť asi 15 minút.
4. Do omáčky pridajte opečené mäsové guličky a nechajte spolu ešte krátko povariť.
5. Nakrájajte mozzarellu na tenké plátky a pokladajte ju na vrch jedál. Podávajte s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tento chutný recept na mäsové guličky v paradajkovej omáčke s mozzarellou je skvelou voľbou pre rodinné večere alebo oslavy. Dobrú chuť!

 

 

6) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s ryžou

Potrebujeme:
– 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 cibuľa, nasekaná na drobné kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– 800 g nasekaných paradajok (môžete použiť aj paradajkový pretlak)
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 šálka ryže

Postup:
1. V miske zmiešajte mleté mäso so soľou, čiernym korením, mletou sladkou paprikou a mletým raspom. Vytvorte z mäsa mačky veľkosti tenisovej loptičky.
2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom dozlatista.
3. Pridajte nasekané paradajky a nechajte omáčku zohriať. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
4. Do omáčky opatrne vložte mäsové guličky a varte na miernom ohni približne 20 minút, alebo kým nie sú mäsové guľky uplne uvarné.
5. Medzitým uvaríme ryžu podľa návodu na obale.
6. Servírujte mäsové guličky v paradajkovej omáčke s uvarenou ryžou.

Dobrú chuť!

 

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s ryžou
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s ryžou

7) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s knedľou

Potrebujeme tieto suroviny:
– 500 g mäsových guľiek
– 500 ml paradajkovej omáčky
– 1 žltý cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, paprika podľa chuti
– olej na opekanie

Ako na to:
1. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemné kúsky.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, až cibuľa zmäkne.
3. Pridáme mäsové guľky a opečieme ich zo všetkých strán.
4. Pridáme paradajkovú omáčku a necháme variť približne 20 minút na miernom ohni.
5. Dochutíme soľou, korením a paprikou podľa chuti.
6. Servírujeme s knedľou.

Dobrú chuť!

 

 

8) Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s kasou

Na prípravu mäsových guľiek v paradajkovej omáčke s kasou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 g mletého mäsa (hovädzieho, bravčového alebo kuracieho)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá paprika
– 2 vajcia
– strúhanka
– olej na smaženie
– 1 veľká konzerva krátených paradajok
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– 1 lyžica cukru
– 200 g kasy

Postup prípravy:
1. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a orestujeme na oleji.
2. Do misky dáme mleté mäso, orestovanú cibuľu a cesnak, vajcia, soľ, korenie, mletú papriku a premiešame.
3. Z tejto zmesi tvarujeme guľky a obalíme ich v strúhanku.
4. Guľky opražíme na oleji, kým nebudú vonieť a dobre prepečené.
5. V hrnci zohrejeme pretlak, pridáme na kocky nakrájané paradajky, cukor, soľ a korenie a necháme prevrieť.
6. Potom vmiešame guľky a necháme omáčku povariť ešte asi 10 minút.
7. Kasu uvaríme podľa návodu na obale.
8. Hotovú kasy servírujeme s mäsovými guľkami v paradajkovej omáčke.

Dobrú chuť!

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob - Recept
Kuracie maso s ananasom na cinsky sposob

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob. Rýchy recept za pár minút hotový. Recept pre žačiatočníkov ale aj úplných amatérov. Vyprážané ..

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
5

Similar Posts

One Comment

  1. mima píše:

    Dobre, sýte a vývážene jedlo. Pokrm hodný kráľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *