Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka vyhodná ako občerstvenie na párty, grilovačky a hostiny.
Ale aj na všedný deň a spríjemnenie si domácnosti s rodinou.

Desať receptv, ktoré zarušene do hĺby vysvetľujú ako správne pripraviť túto pomazánku.

 

Na bryndzovú pomazánku budete potrebovať:

– 250 g bryndze
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

1. Bryndzu rozdrvte vidličkou do misky.

2. Cibuľu a cesnak nadrobno nasekajte.

3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým cibuľa nebude sklovitá.

4. Pridajte na panvicu rozmiešanú bryndzu a za stáleho miešania zohrejte zmes, kým nebude hladká.

5. Osolte a okoreňte podľa chuti a nechajte pomazánku vychladnúť.

6. Bryndzovú pomazánku môžete podávať posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

7. Podávajte s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Dobrú chuť!

 

Bryndzová pomazánka s cibuľkou
Bryndzová pomazánka s cibuľkou

2) Bryndzová pomazánka s cibuľkou

Potrebujeme:
– 200 g bryndze
– 1 cibuľu
– 2 polievkové lyžice masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:
1. Bryndzu rozmäkneme vidličkou alebo roztlačíme do hladka.
2. Cibuľu nakrájame na jemné kúsky.
3. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cibuľu, kým sa zjemní.
4. Pridáme rozmäknutú bryndzu a premiešame, kým sa všetky ingrediencie spoja dohromady.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Hotovú bryndzovú pomazánku podávame na chlebíku alebo pečive.

Dobrú chuť!

 

Bryndzová pomazánka s tvarohom

3) Bryndzová pomazánka s tvarohom

Na prípravu bryndzovej pomazánky s tvarohom budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 200 g bryndze
– 200 g tvarohu
– 1 cibuľa
– 1 strúčik cesnaku
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvá natierka

Postup prípravy:
1. Najprv si cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte ich na jemné kúsky.
2. V miske si zmiešajte bryndzu a tvaroh, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a premiešajte do hladka.
3. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
4. Pomazánku podávajte na čerstvom chlebe alebo pečive a môžete ju ešte ozdobiť čerstvou natierkou.

Takto jednoducho si môžete pripraviť lahodnú bryndzovú pomazánku s tvarohom, ktorá skvele chutí ako na raňajky, tak aj na večeru. Dobrú chuť!

 

Bryndzová pomazánka s vajcom

4) Bryndzová pomazánka s vajcom

Potrebujeme:

– 200 g bryndzy
– 2 vajcia
– 1 strúčik cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Bryndzu najprv rozmixujeme v mixéri spolu s vajcami, až kým nedosiahneme krémovú konzistenciu.

2. Cesnak olúpeme a pretlačíme do zmesi.

3. Pridáme olej, soľ a korenie podľa chuti a dôkladne premiešame.

4. Hotovú pomazánku si môžeme naservírovať na chlebe alebo pečive.

Pomazánka s bryndzou a vajcom je skvelou voľbou na raňajky, desiata alebo večeru. Dobrú chuť!

 

 

Bryndzová pomazánka s pažitkou

5) Bryndzová pomazánka s pažitkou

Potrebujeme:
– 250 g bryndze
– 2 PL masla
– 1 malú cibuľu
– 2 PL pažitky
– soľ
– čierne korenie

Postup:
1. Bryndzu a maslo si necháme vopražiť na panvici.
2. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme, kým cibuľa nezmäkne.
3. Odstavíme z ohňa a pridáme nasekanú pažitku.
4. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
5. Pomazánku necháme vychladnúť a potom ju môžeme podávať so čerstvým chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť!

 

Bryndzová pomazánka s cuketou

6) Bryndzová pomazánka s cuketou

Potrebujeme:
– 300 g bryndze
– 1 malá cuketa
– 1 strúčik cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:
1. Bryndzu rozdrobíme vidličkou do misy.
2. Cuketu očistíme a nakrájame na drobné kocky.
3. Na panvici si ohrejeme olej a orestujeme na ňom nasekaný cesnak.
4. Pridáme nakrájanú cuketu a necháme orestovať do zmäknutia.
5. Nakoniec pridáme rozdrobenú bryndzu a premiešame, až kým sa všetky ingrediencie pekne spoja.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Pomazanku môžeme podávať napríklad na čerstvom chlebe alebo pečive.

Dobrú chuť!

 

Bryndzová pomazánka s mascarpone

7) Bryndzová pomazánka s mascarpone

Recept na bryndzovú pomazánku s mascarpone:

Potrebujeme:
– 200 g bryndze
– 200 g mascarpone
– 1 strúčik cesnaku
– 1 polievková lyžica nasekaného čerstvého kôprom
– soľ a korenie podľa chuti

Postup:
1. Bryndzu rozdrvíme vidličkou do hladka.
2. Mascarpone zmiešame s rozdrvenou bryndzou.
3. Nastrúhame cesnak a pridáme ho do zmesi.
4. Pridáme nasekaný kôpor, soľ a korenie podľa chuti.
5. Všetko dôkladne premiešame a necháme v chladničke odpočinúť minimálne hodinu.
6. Pomazánku podávame napríklad na čerstvom chlebe alebo s palacinkami.

Dobrú chuť!

 

Bryndzová pomazánka s jogurtom
Bryndzová pomazánka s jogurtom

8) Bryndzová pomazánka s jogurtom

Potrebujeme:
– 200 g bryndze
– 2 polievkové lyžice plnotučného jogurtu
– 1 strúčik cesnaku
– soľ a korenie podľa chuti
– 1/2 čerstvej papriky na ozdobenie
– chlieb na podávanie

Postup:
1. Bryndzu si nadrobno nasekáme a prelisujeme v miske. Pridáme jogurt a premiešame do hladka.
2. Nastrúhame cesnak a pridáme ho do bryndzovej zmesi. Dobré premiešame.
3. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
4. Bryndzovú pomazánku môžeme ozdobiť čerstvými paprikami a podávať s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

Bryndzová nátierka|Komora slovenských gazdín

9) 2 – Bryndzová pomazánka s jogurtom

Na prípravu bryndzovej pomazánky s jogurtom budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 250 g bryndze
– 1 pohár (200 ml) bieleho jogurtu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 veľká cibuľa
– 1 lyžica olivového oleja
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať

Postup:

1. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky. Na panvici si rozpustíme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.

2. Bryndzu si nadrobno rozdrvieme vidličkou do misy. Pridáme orestovanú cibuľu a cesnak a premiešame.

3. Do bryndzovej zmesi pridáme biely jogurt a dôkladne premiešame, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.

4. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

5. Pomazánku môžeme servírovať hneď, alebo necháme odpočinúť v chladničke, čo pomôže, aby sa chute prepojili ešte viac.

6. Pred podávaním ozdobíme jemne nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Túto bryndzovú pomazánku s jogurtom môžeme servírovať s chlebom, palacinke, zeleninou alebo ako chuťový doplnok k rôznym jedlám. Je to skvelá voľba na slávnostné príležitosti, grilovačky alebo jednoducho ako obľúbený snack. Dobrú chuť!

 

10) Bryndzová pomazánka so slaninou

Suroviny:
– 250 g bryndze
– 100 g slaniny
– 1 cibuľa
– 1 strúčik cesnaku
– soľ, korenie
– nasekaná petržlenová vňať
– chlieb na podávanie

Postup:
1. Slaninu nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na panvici, kým nebude pekne chrumkavá. Potom ju odložíme na tanier s papierovou utierkou, aby sa odsotila prebytočná mastnota.
2. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme a na tom istom tuku zlatozrumenia orestujeme.
3. Bryndzu rozdrobíme vidličkou do misky a pridáme k nej orestovanú cibuľu a cesnak.
4. Pridáme aj chrumkavú slaninu, premiešame a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
5. Na záver primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
6. Pomazánku necháme vychladnúť a potom ju podávame s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

Varím, že vám tieto recepty pomohli pri príprave. A že to pre vás bolo čo najjednoduchšie.

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob - Recept
Kuracie maso s ananasom na cinsky sposob

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob. Rýchy recept za pár minút hotový. Recept pre žačiatočníkov ale aj úplných amatérov. Vyprážané ..

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
5

Similar Posts

One Comment

  1. Jana píše:

    Keď nemám bryndzu možem použiť cotagecheese?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *