Na prípravu plnky do kuraťa budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 4 kúsky kuraťa (stehná alebo prsia)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g hubiek (šampiňóny, hríby)
– 2 plátky slaniny
– 1 vajce
– 2 plné lyžice strúhankovej múky
– soľ, korenie podľa chuti
– 2 lyžice oleja na smaženie

 

Plnka do kuraťa dobrý recept

Postup:

1. Kura nakrájajte do hrubších plátov a jemne ich naklepajte, aby boli rovnomerne tenké.

2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na veľmi jemné kúsky. Huby a slaninu nakrájajte tiež na menšie kúsky.

3. Na panvici zohrejte olej a opražte cibuľu, cesnak, huby a slaninu, kým nebudú mäkké a slanina sa trochu opraží. Ochutite soľou a korením.

4. Pripravte si čepele kuraťa na plnenie. Rozotrite ich soľou a korením podľa chuti.

5. Na každú čepeľ položte lyžičku plnky z hubovej zmesi a zrolujte ju do tvaru roládky. Pomocou špajle alebo nitky ju utiahnite, aby sa neotvorila počas pečenia.

6. Vajce rozšľahajte vidličkou a vo veľkej miski zmiešajte so strúhankovou múkou. Do tejto zmesi ponorte každú roládku a dôkladne obalte.

7. Roládky dajte na plech vyložený pečiacim papierom a pečte vo vyhriatej rúre na 180 ° C približne 25 – 30 minút, alebo kým nebudú kura dobre prepečené vnútri.

8. Podávajte s prílohou podľa chuti (zemiaky, ryža, zelenina).

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *