Dark Mode Light Mode

Gratinované paprikovo-cuketové lievance

Gratinované paprikovo-cuketové lievance Gratinované paprikovo-cuketové lievance
Gratinované paprikovo-cuketové lievance

Gratinované lievance s paprikou a cuketou predstavujú chutný pokrm, ktorý spája šťavnatú cuketu so sladkou paprikou a bohatou sýrovou náplňou. Tu je jednoduchý návod na ich prípravu:

Suroviny potrebné na prípravu:
  • 2 stredne veľké cukiny
  • 2 červené papriky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g kozieho syra
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 3 vajcia
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa preferencie
  • olivový olej na opekanie

 

Gratinované lievance s paprikou a cuketou

Postup prípravy:
  1. Cukety a papriky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte jemne.
  2. Na panvici s rozpáleným olejom osmažte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte na kocky nakrájané papriky a restujte ich, kým nezmäknú.
  4. V miske skombinujte kozí syr, 2 vajcia a polovicu strúhaného parmezánu. Osoľte soľou a korením podľa chuti.
  5. Na pekáči vytvorte vrstvu z cukiet, následne vrstvu z papriky a nakoniec naneste zmes zo syra.
  6. V ďalšej miske spojte 1 vajce so smotanou a rovnomerne nalejte na cukety a papriky v pekáči.
  7. Posypte zvyšným parmezánom a vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov. Gratinujte približne 20 až 25 minút, alebo kým povrch nezískava zlatistú farbu a všetko nie je dôkladne prehriate.

Hotové gratinované lievance s paprikou a cuketou je možné podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu, rybe či šalátu.

 

Gratinované paprikovo-cuketové lievance - 2

2) Gratinované paprikovo-cuketové lievance

Ingrediencie:

  • 2 stredné cukiny
  • 2 červené papriky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 100 g strúhaného syra (napr. mozzarella alebo eidam)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 1 lyžica olivového oleja (na smaženie)
  • Strúhanka (na posypanie)
Príprava:
  1. Príprava zeleniny: Cuketu umyte a nastrúhajte. Papriky a cibuľu nakrájajte na malé kocky, cesnak nasekajte na jemné kúsky.

  2. Zeleninová zmes: Na panvici s olivovým olejom najprv osmahnite cibuľu, potom pridajte cesnak, papriku a nakoniec nastrúhanú cuketu. Tak troška soli aj čierneho, a ideme na ďalší krok. Zeleninu smažte asi 5-7 minút, kým nezmäkne. Potom nechajte zmes pomaly bokom vychladnúť.

  3. Príprava cesta: V miske skombinujte múku, prášok do pečiva, vajcia a mlieko. Dobre premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto. Následne pridajte vychladenú zeleninovú zmes a polovicu strúhaného syra. Znova dobre premiešajte.

  4. Smaženie lievancov: Na panvici rozohrejte trochu oleja a pomocou lyžice naberajte cesto, ktoré smažte na strednej teplote z oboch strán do zlatista. Hotové lievance preložte na tanier a opakujte, kým nezaplníte všetku zmes.

  5. Gratinovanie: Predhrejte rúru na 180 °C. Uložte lievance na plech vystlaný papierom na pečenie, posypte zvyšným strúhaným syrom a trochu podložte mliekom alebo smotanou pre lepšiu šťavnatosť. Nakoniec posypte strúhankou.

  6. Pečenie: Vložte do predhriatej rúry a pečte asi 15-20 minút, kým syrová kôrka nezíska zlatohnedú a chrumkavú textúru.

  7. Podávanie: Gratinované lievance s paprikou a cuketou podávajte teplé, môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je pažítka alebo bazalka.

Prajem vám dobrú chuť!

Držte krok s modernou gastronómiou

Stlačením tlačidla na odber potvrdzujete, že ste si prečítali a súhlasíte s našim Pravidlami používania
Add a comment Add a comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Úžasné lečové rezne

Úžasné lečové rezne

Next Post
Krkovička s kelom a kroketami

Krkovička s kelom a kroketami