Ak rád(a) experimentuješ s chuťami, môžeš vyskúšať bravčové rebierka s wasabi dipom. Táto kombinácia prináša pikantnú a výraznú chuť.

Na prípravu bravčových rebierok budete potrebovať:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 4 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • soľ a čierne korenie na dochutenie

Na prípravu wasabi dipu budete potrebovať:

  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžičky wasabi pasty (alebo podľa chuti)
  • 1 lyžička ryžového octu
  • štipka soli

 

Bravčové rebierka s wasabi dípom

Postup:

  1. V mise zmiešajte cesnak, sójovú omáčku, med, ryžový ocot, sezamový olej, soľ a čierne korenie.
  2. Rebierka dôkladne v tejto marináde namočte a nechajte marinovať aspoň jednu hodinu (alebo ak máte čas, cez noc v chladničke).
  3. Po marinovaní rebierka očistite od nadbytočnej marinády a dajte na vyhriate grilovacie panvici.
  4. Smažte rebierka na stredne silnom ohni asi 4-5 minút z každej strany, alebo dovarené podľa vašej chuti.
  5. Po upečení rebierka si pripravte wasabi dip. V miske zmiešajte majonézu, wasabi pastu, ryžový ocot a soľ. Nechajte v chladničke, aby sa chute prepojili.

Podávajte teplo, posypané sezamovými semienkami a s wasabi dipom na stranu. Tento jedlo bude určite zaujímavou chuťovou skúsenosťou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *