Ak rád(a) experimentuješ s chuťami, môžeš vyskúšať bravčové rebierka s wasabi dipom. Táto kombinácia prináša pikantnú a výraznú chuť.
Na prípravu bravčových rebierok budete potrebovať:
- 1 kg bravčových rebierok
- 4 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice ryžového octu
- 2 lyžičky sezamového oleja
- soľ a čierne korenie na dochutenie
Na prípravu wasabi dipu budete potrebovať:
- 4 lyžice majonézy
- 2 lyžičky wasabi pasty (alebo podľa chuti)
- 1 lyžička ryžového octu
- štipka soli
Bravčové rebierka s wasabi dípom
Postup:
- V mise zmiešajte cesnak, sójovú omáčku, med, ryžový ocot, sezamový olej, soľ a čierne korenie.
- Rebierka dôkladne v tejto marináde namočte a nechajte marinovať aspoň jednu hodinu (alebo ak máte čas, cez noc v chladničke).
- Po marinovaní rebierka očistite od nadbytočnej marinády a dajte na vyhriate grilovacie panvici.
- Smažte rebierka na stredne silnom ohni asi 4-5 minút z každej strany, alebo dovarené podľa vašej chuti.
- Po upečení rebierka si pripravte wasabi dip. V miske zmiešajte majonézu, wasabi pastu, ryžový ocot a soľ. Nechajte v chladničke, aby sa chute prepojili.
Podávajte teplo, posypané sezamovými semienkami a s wasabi dipom na stranu. Tento jedlo bude určite zaujímavou chuťovou skúsenosťou!